стрічка

У центрі Ковеля щодня зростає стихійне сміттєзвалище. ФОТО

21 Серпня 2019, 14:31
У центрі Ковеля щодня зростає стихійне сміттєзвалище 866
У центрі Ковеля щодня зростає стихійне сміттєзвалище

На вулиці Мічуріна поруч із Ковельським центром зайнятості мешканці навколишніх будинків влаштували стихійний смітник.

«З цього приводу я звертався куди тільки можливо. Скрізь отримував відповідь: «Записали, зробимо», – розповідає журналісту Район.Ковель житель будинку № 3 на вулиці Мічуріна Василь Козак

За словами Василя Тимофійовича, спершу тут було десь один кубометр відходів, а на сьогодні (минуло вже більше 20 днів) біля 6,5 кубометрів. Після дощів на асфальт витікають інфільтрати. 

«Пенсіонери та інваліди робили спроби поспілкуватися з якимось майстром. Виявляється, що в Ковелі оплачуються ще й такі посади. Прибрати відходи ми змогли б й самі. Але наші лопати на дачах та й трактора треба шукати», – каже він.

Від імені пенсіонерів Василь Козак написав звернення депутату Ковельської міської ради Володимиру Косцьов’яту, знаному захиснику інтересів виборців, з проханням поставити питання стихійного сміттєзвалища перед відповідним начальством. 

Одночасно Василь Тимофійович попросив активного обранця громади посприяти йому у відшкодуванні збитків, які він отримав у процесі клопотання, так як діяв в інтересах простих людей і органів місцевого самоврядування, долучивши до звернення депутату фотознімок з місця події та товарний чек з фотоательє на суму 7 гривень.

 


 

Написала на своїй сторінці у Facebook про це стихійне сміттєзвалище і секретар громадської ради при Ковельській міській раді Галина Артюшенко, яка теж розмістила світлини неподобства.

«В цих будинках живуть порядні люди, правда – не всі, бо є й такі, яким фіолетово, що знаходиться в дворі, або за дверима квартир, у яких вони проживають. Здебільшого це тимчасові мешканці (квартиранти), які винаймають житло. А їх уже дуже багато. Власникам цих квартир також байдуже, адже вони тут майже ніколи не бувають. Саме такі в основному й створюють сміттєзвалища. Чи боремося ми з цим явищем? Так. Змушуємо повернутися із сміттям назад до квартири, хоча гарантії що це сміття не викинуть вночі немає. Не раз змушували зухвальців забрати викинуте сміття назад у свій автомобіль. А деколи на зауваження чуєш відповідь: «Хоч, щоб надавав по голові?», – пише Галина Олексіївна.

З її слів, люди скаржилися і просили допомоги у начальника ремонтного житлово-комунального підприємства, але відповідь очікувана: «Хочете виставити фотки в інтернеті? Будь-ласка, хай дивляться, які ви хазяйки! РЖКП не зобов’язаний вивозити стихійні сміттєзвалища, є графіки от і дотримуйтесь!»

Щодо графіка, то у серпні було два таких дні: 5 і 19 число. І навіть трактор поряд із горою сміття стояв!

«Але завантажити сміття ніхто не наважився, мабуть, різкий сморід завадив. А поряд із сміттям (з одного боку) навіть є дитячий майданчик! Правда, він заріс бур’яном, в якому чи то від дітей, чи від зграй собак «сховалась» пісочниця. З другого боку сміттєзвалища ростуть квіти, висаджені і доглянуті мешканцями будинку. Не всім байдуже… Тим часом мешканці будинків збираються і обговорюють між собою: а за що платять РЖКП немалі кошти?» – заявляє Галина Артюшенко.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024