стрічка

Волинянин Антон Мельничук розповів про участь у проєкті «Школу успіху»

18 Серпня 2019, 11:47
1803

 Під гаслом «Борись за свою мрію» 10 цікавих та насичених днів провів нещодавно у Києві десятикласник Антон Мельничук з Локач.

Після ретельного конкурсного відбору (за умовою – з кожної області по 2 хлопчики і 2 дівчинки) його запросили у «Школу успіху», – пише Людмила Мельничук Богута.

1

Це унікальний безкоштовний освітній проєкт для соціально-активних дітей 14-15 років, який проводить Фонд Кличка ще з 2011 року. Його покликання – дати знання та навички XXІ століття, розкрити таланти дітей, сформувати їх як майбутніх лідерів.

1

Перед тим, як стати учасником «Школи успіху», Антону необхідно було пройти три етапи відбору.

«Спочатку я заповнив анкету на сайті та зняв відеосюжет про себе. На цьому етапі заявки подали 2022 бажаючих, з яких відібрали 300 дітей (150 хлопців та 150 дівчат) і провели з ними співбесіду телефоном. Зацікавила організаторів лише третина конкурсантів – 50 юнаків та 50 юнок. Потому переможці до моменту зустрічі у Києві виконували творчі домашні завдання», – розповідає хлопець.

1

В чому полягало перебування дітей у «Школі успіху»? Антон вважає, що це було зовсім не схоже на звичайний табір. Адже тут усі учасники мали бажання розвиватися, отримувати знання. А ще – усі готові в перспективі поділитися досвідом, провівши локальну «Школу успіху» за місцем проживання.
З учасниками проєкту працювала команда Фонду і запрошені гості. Спікери розповідали про кібербезпеку, проджект-менеджмент, маркетинг, джерела лідерства, комунікації, правила успіху та багато іншого.

«Найбільше мене вразила лекція про ораторську майстерність, яку провів Олександр Зайома», – ділиться Антон.

1

Також юнак із захопленням розповів, як учасники «Школи успіху» зустрілись із співробітниками сайту ProZorro, журналістами сайту Неправда. орг., з представниками Міністерства освіти і науки та Інституту Аспена. Окрім цього, у проєкті була і культурна складова: відвідали Київський Інноваційний Термінал «Нової пошти», Софіївський собор, Національний музей «Чорнобиль», театр імені Лесі Українки та багато інших цікавих місць. А найбільш пам’ятною для Антона була зустріч із Володимиром Кличком та першою тенісисткою України – Еліною Світоліною.

1

«Це було надзвичайне відчуття і великою честю подати руку Володимиру Кличку, спілкуватися з ним. Проєкт кардинально поміняв моє життя, неочікувано перевершивши усі сподівання. Він подарував багато знань, масу позитивних емоцій, впевненості, що мрії є досяжними, якщо боротися за них. А ще – неймовірно радий, що тепер маю друзів з усієї України, – ділиться враженнями Антон.

«Школа успіху» в Києві для Антона закінчилась, але матиме продовження в Локачах.

1

«Заключним етапом проходження проєкту є створення локальної «Школи успіху» в нашому селищі. Її проведу уже в жовтні. Це дводенний цікавий захід, на який планую запросити щонайменше 30 бажаючих однолітків – усіх, хто має мрію та прагне бути успішним в житті», – пообіцяв Антон Мельничук.

Тож, попутнього вітру, Антоне, і тобі, і твоїй команді однодумців. Нехай усі задуми будуть перспективними і з легкістю перетворюються у реалії.

1

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024