стрічка

Як у селі на Ратнівщині святкували День громади. ФОТО

13 Серпня 2019, 13:28
У Самарах відзначили День громади 4549 Джерело: Самарівська ОТГ
У Самарах відзначили День громади

У Самарівській об’єднаній територіальній громаді вперше відсвяткували День громади.

Святковий день 11 серпня  розпочався  чемпіонатом  Ратнівського району з футболу між командами Самари і Ратне. Гра, із рахунком 4:1, закінчилася перемогою самарівців, – пишуть на сайті Самарівської ОТГ.

На урочистому відкритті свята виступив голова Самарівської громади Микола Маргес, який проаналізував перші роки становлення ОТГ, відзначив позитивні результати.

Згодом подякою і подарунками голови Самарівської об’єднаної територіальної громади нагородили:

  • колектив навчально – виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня - дитячий садок» с. Самари-Оріхові за ефективну та результативну роботу з обдарованими дітьми у 2018-2019 навчальному році;
  • у номінації  «Багатодітна  родина»: сім'ї  Шинкаруків – Василь Калістратович та Світлана Іванівна  та Павлючиків – Михайло Васильович і Тетяна Іванівна з села Язавні, які народили і виховують 12 дітей;
  • у номінації «Відкрите серце»: родину Тарасюків з села Самари-Оріхові – Світлана Іванівна та Микола  Миронович, які утворили дитячий будинок  сімейного типу і   виховують 12 дітей; родину Тарасюків з села Самари – Олександр Іванович і Світлана Миколаївна, які утворили прийомну сім’ю  і виховують двох дітей; жительку села Язавні Наталія Терещук, яка стала опікуном своїм трьом племінникам;
  • у номінації «Життя прожити – не поле перейти» – старожила громади Єфросинію Басюк, жительку села Самари, якій у квітні місяці виповнилось 102 роки;
  • у номінації «Наймолодший житель громади» – Софію Баранчук, маленьку донечку Баранчиків - Івана Ярославовича  та Оксани Миколаївни із села  Язавні;
  • у номінації  «Спортивна надія» – юних самарівських дзюдоїстів: Давида Тарасюка, Владислава Баранчука, Максима Кортелісця, Олександра Штика,  які займали неодноразово призові місця не тільки на всеукраїнських, а й на міжнародних спортивних змаганнях.

Із вітальним словом до присутніх звернувся помічник  народного депутата  Степана Івахіва Володимир Бащук, який  передав вітання від депутата та вручив Грамоту Верховної Ради України заступнику голови Самарівської ОТГ Віталію Тарасюку.    

Комісар Ратнівського військового комісаріату підполковник Василь Шинкарук  вручив нагороди за участь в антитерористичній операції: Миколі Тарасюку, Василю Бурко, Олександру Васильовичу Штику, Олександру  Володимировичу Штику, Андрію Касянчуку.

Кожен старостинський округ представляли виконуючі обов’язки старости та аматори художніх колективів сіл громади, працювали гостинні хатки.

Усі  учасники свята з нетерпінням чекали розіграшу безпрограшної лотереї і суперпризи (холодильник, мікрохвильова піч, вентилятор, електрочайник, пилосос, плед), які були від Волинської обласної благодійної організації «Патріоти Волині».

Напередодні свята оголосили фотоконкурс «Мій рідний край, моя земля» та  конкурс композицій «Щедрість рідної землі».  На конкурси були представлені  оригінальні, цікаві і фантастичні роботи.

За результатами журі переможцями фотоконкурсу стали:

  • І місце - зайняла робота сільської бібліотека села Залухів;
  • ІІ місце – робота Іванни Приймачук із села Межисить;
  • ІІІ місце – фото Галини Макарук, бібліотекарки села Самари. 

У конкурсі  композицій «Щедрість рідної землі» І місце здобула робота «На ситих межах» села Межисить, ІІ місце – композиція НВК села Самари -Оріхові і ІІІ місце –НВК села Залухів .

Під час свята громади працювала виставка-продаж виробів, на якій великим попитом користувались кондитерські вироби Тетяни Корнелюк.

Дітвора отримала велике задоволення від різноманітних дитячих розваг.

День Самарівської громади завершився дискотекою під відкритим небом.


Учасниці свята
Учасниці свята


Гості свята
Гості свята

Виставка композицій
Виставка композицій

Кондитерські вироби
Кондитерські вироби

Кондитерські вироби
Кондитерські вироби

Учасниці свята
Учасниці свята

Читайте також: У Сільцях-Гірницьких відзначили храмове свято. ФОТО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024