стрічка

У Ківерцівському районі рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

10 Серпня 2019, 11:46
1581

Працівники Управління ДСНС України у Волинській області завітали до заміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Світанок», що діє на території села Дачне Ківерцівського району.

Візит рятувальників до санаторію відбувся 9 серпня,– інформують в управлінні ДСНС у Волинській області. 

Під час заходу вогнеборці нагадали дітям основні вимоги безпеки у побуті, під час знаходження вибухонебезпечних предметів, під час відпочинку на природі, розповіли про засоби рятування на воді та продемонстрували, як ними користуватись.

Фахівці ДСНС провели для дітей конкурс малюнків, плакатів на тему: «Безпека у житті кожної дитини» та «Рятувальники і гарний настрій». Авторів найкращих робіт заохотили подарунками – вручили флаєри ДСНС, книги-розмальовки «Розмальовки та завдання», книги «Абетка безпеки», настільні ігри «Безпечне дитинство», виготовлені волонтерами і рятувальниками для діток молодшого та шкільного віку.

Та найцікавіше було попереду - рятувальники продемонстрували дітям технічні можливості пожежно-рятувальної техніки та спорядження, а також разом із дітлахами «гасили» пожежу. Усі охочі змогли подати воду пожежним стволом для гасіння імітованої пожежі, приміряти бойовий одяг та засоби захисту рятувальників.

Радість для дітей була у спілкування із справжніми вогнеборцями, яких вони обступили і засипали запитаннями, а також (для всіх бажаючих) прохолодний душ у спекотну погоду, який рятувальники влаштували за допомогою потужних водяних струменів із пожежного авто.


Разом змістовно і весело проведені заходи з безпеки життєдіяльності, як правило, залишається у дитячій пам'яті назавжди. А це означає, що ці юнаки та малята вже ніколи не будуть гратися із сірниками, палити вогонь у невстановлених місцях чи спалювати суху рослинність, як дорослі інколи це роблять, а відтак і світ навколо них стане безпечним і красивим.

Читайте також: Свято безпеки у Ківерцях: кожен міг відчути себе супергероєм. ФОТО+ВІДЕО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024