стрічка

У Цуманському лісництві правоохоронці вилучили крадену деревину та автомобіль

09 Серпня 2019, 17:04
1564

Працівники державної лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ»  затримали автомобіль, на якому лісопорушники  намагалися вивезти з лісу цінну деревину породи дуб.

Завдяки злагодженим оперативним діям лісової охорони та місцевої поліції вдалося зберегти і порізані колодки, і вилучити автівку. Зловмисники знову змушені були залишити все, щоб утекти з місця події,– інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ

Подія трапилась 8 серпня близько 4 ранку у Партизанському лісництві Цуманського лісгоспу.


Ще звечора було чутно звуки пилки, а з третьої ночі лісівники почали організовано пильнувати – для цього залучили 15 працівників державної лісової охорони підприємства.  

Варто зазначити, що ця ділянка лісу – територія  НПП «Цуманська пуща».  І місяць тому поряд також було зафіксовано самовільні рубки двох дубів.

Лісівники, а також місцеві правоохоронці, які оперативно прибули на виклик, перекрили всі виїзди з лісу.

Машина нині перебуває на штрафмайданчику. І хоча через відсутність її реєстрації визначити власника непросто, все ж є інформація, хто їздив на позашляховику останнім часом.

1

Нагадаємо, що факти крадіжки цінної деревини на території Ківерцівського району лісівники фіксують давно.

Тож зокрема саме на цій території навіть перекопували лісові дороги, щоб принаймні сповільнити дії лісопорушників.



Важливо те, що завдяки оперативним діям лісової охорони та місцевої поліції було збережено максимально доказів і всі вони задокументовані слідчо-оперативною групою.

За фактом відкрито кримінальне провадження.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024