стрічка

У Камені-Каширському планують створити ЦНАП, залучивши кошти Євросоюзу

08 Серпня 2019, 16:28
У Камені-Каширському планують створити ЦНАП, залучивши кошти Євросоюзу 905
У Камені-Каширському планують створити ЦНАП, залучивши кошти Євросоюзу

У Камені-Каширському планують створити ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У квітні 2019 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП, повідомляють у відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Комісія у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України проаналізувала 179 заявок із 24 областей України та відібрала 150. Так, серед 7 волинських громад, котрі пройшли відбір, місто Камінь-Каширський.

 7 серпня 2019 року у стінах райдержадміністрації працювали уповноважені спеціалісти зазначеної вище Програми – Роман Матвійчук та Станіслав Ющик, аби детально оцінити реальні потреби та визначити заходи щодо модернізації ЦНАП.

«Ми намагаємося застосовувати індивідуальний підхід до кожної громади. Наш досвід дозволяє пропонувати рішення, які допоможуть наблизити адмінпослуги до громадян», – говорить регіональний координатор напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук.

Заплановано, що в місті Камені-Каширському, в приміщенні колишнього готелю «Турія», функціонуватиме міськрайонний ЦНАП. Попередньо між райдержадміністрацією та міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю.

За словами експертів, модернізований ЦНАП включатиме в себе комфортну зону обслуговування відвідувачів, дитячий куточок, санітарну кімнату, громадську приймальню, архів, конференц-залу для проведення внутрішніх навчань персоналу. Окрім того, важливо розглянути можливість функціонування системи електронної черги та оплати послуг через банківський термінал. Завдяки участі в Програмі, є змога отримати  допомогу з дизайну майбутнього ЦНАП, встановлення та закупівлі меблів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.

«Маю надію, що в четвертому раунді відібрані громади, отримавши допомогу від Програми, суттєво покращать організацію надання адмінпослуг», – резюмував Роман Матвійчук.

Головні меседжі тематичної наради:

♦ попит на фізичне отримання адмінпослуг не втрачає актуальності;

♦ кожна спроможна громада повинна мати ЦНАП;

♦ ЦНАП – це послуги, комфортні умови, увага та ввічливе ставлення до відвідувачів, доступність для людей з інвалідністю, зручність для персоналу;

♦ адміністративні послуги мають бути максимально наближені до людей шляхом створення дієвих інтегрованих офісів надання цих послуг;

♦ важливо зберегти персонал, адже саме кваліфіковані працівники є одним з найцінніших ресурсів будь-якого ЦНАП.

Довідка. «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Читайте такожКамінь-Каширський може отримати міжнародну допомогу у створенні ЦНАП

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром