стрічка

В Острозі відгримів фестиваль військово-патріотичної пісні

04 Серпня 2019, 16:29
Виступає «Тризуб» (Костопіль) 2603
Виступає «Тризуб» (Костопіль)

Десятки виконавців і сотні гостей завітали до Острога, аби пригадати загиблих побратимів і віддати шану живим воїнам-інтернаціоналістам, ветеранам АТО, захисникам Батьківщини загалом.

Відкритий фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння…», присвячений 30-річчю виведення військ з Афганістану, відбувся в нашому місті в суботу, 3 серпня. Це традиційний щорічний захід, який організовують у різних містах України. Цьогоріч до організації свята долучилися Рівненська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану, острозькі міська рада та РДА, Департамент соціального захисту населення та управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації.

Учасники Фестивалю
Учасники Фестивалю

Учасники Фестивалю
Учасники Фестивалю

 

Спочатку відбулася коротка офіційна частина. Гостей вітали очільник міста Олександр Шикер, голова Острозької райради Валентина Стрілецька, голова Спілки ветеранів міста Рівне Іван Боровик, Герой України, генерал-лейтенант, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

Олександр Шикер на відкритті фестивалю
Олександр Шикер на відкритті фестивалю

 

«Це дуже чудовий захід, який об’єднує ветеранів, який об’єднує афганців, об’єднує всіх нас, українців», – зазначив Іван Боровик.

Сергій Червонописький пригадував свої попередні візити на Рівненщину, говорив про патріотизм і вірність обов’язку, висловив сподівання, що фестиваль патріотичної пісні стане в Острозі традиційним.

«Будь-яка війна – справа ганебна, кривава. Вона не потрібна ні українському, ні жодному народові світу. А от люди, які виконували свій обов’язок, присягу, заслуговують шани», – підкреслив Герой України, генерал-лейтенант, Сергій Червонописький.

Біля мікрофона Герой України, генерал-лейтенант, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький
Біля мікрофона Герой України, генерал-лейтенант, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький

 

Концертну програму розпочав народний аматорський колектив гурт «Ташакор» (Біла Церква), який виконав пісню на слова Івана Шерстюка про фестиваль як зустріч братів і однодумців. Загалом для шураві (загальна назва радянських громадян і військових спеціалістів, які працювали в Афганістані. – ред.) співали гості з Києва, Білої Церкви, Івано-Франківська, Ужгорода. Звісно, на сцені виступало чимало колективів і солістів із Рівненщини, зокрема з Корця, Гощі, Вараша, Рокитного, Костополя, Зарічного, Городища (Березнівський р-н), Квасилова та ін. Острожчину на фестивалі представляла Наталія Вегнер. Важливо відзначити й те, що до участі у фестивалі долучилися навіть ті ветерани, які приїхали просто підтримати побратимів – дехто з них під впливом емоцій брав гітару та піднімався на сцену.

Наталія Вегнер
Наталія Вегнер

Гурт «Афган» з Івано-Франківщини
Гурт «Афган» з Івано-Франківщини

Співає «Ташакор»
Співає «Ташакор»

 

Упродовж кількагодинного заходу зі сцени прозвучало безліч пісень українською та російською мовами. Обдаровані військові співали авторські й народні пісні, виконували естрадні композиції, ділилися думками та спогадами. Важливо зауважити, що слухачів на майдані Свободи впродовж фестивалю не меншало – сюди приходили цілими сім’ями.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024