стрічка

На Горохівщині урочисто закрили останню табірну зміну

04 Серпня 2019, 14:42
3557

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Веселка», що у селі Терешківці, закінчилася остання табірна зміна.

З нагоди закінчення відпочинку в улюбленому таборі його вихованці підготували для адміністрації та гостей святковий концерт.  Сценарій святкового заходу під керівництвом старшого вихователя Ірини Ничипорук підготували вожаті табірних загонів Мирослава Малета, Іванна Бідзюра, Ірина Капустинська, Марія Залевська, Ілона Шульга, Роман Жур та музичний керівник Юрій Павлік. Востаннє цього літа у «Веселці» свої пісенні таланти демонстували Наталія Сіра, Зіна Павлік, Анастасія Сумера, Анастасія Андрєєва, Дарина Войтович та Вікторія Захарчук, а Богдан Лавренюк та Лев Гуковський навіть зіграли на сопілці!

«Табір був крутим і однозначно запам'ятається надовго. Незважаючи на те, що інколи бувало важко фізично, були недоспані ночі, бувало важко й морально, але від кожної дитини був такий заряд енергії та щирої любові, що мені відразу ставали, як у відомій пісні, «гори по коліна», – ділиться враженнями старша вихователька Ірина Ничипорук.

Директор табору Галина Дзецько, котра очолює оздоровчий заклад уже 33 роки, розповідає, що цьогріч у «Веселці» під час двох табірних змін побували 220 дітей. Проте, як зазначила Галина Андріївна, табір міг би й не відкритися, якби не допомога благодійників і меценатів – Тараса Щерблюка і депутатів районної ради, керівника ПОСП «Рать» Віктора Шумського, який не лише придбав частину путівок, а й допоміг прокласти до табору асфальт, керівника ТзОВ «Городище» Анатолія Никонюка, керівника ПОСП ім. Шевченка Андрія Турака та керівника ТзОВ «Горохів-насіння» Миколи Віктовича. Долучилися до придбання путівок для дітей і місцеві ради, зокрема Горохівська міськрада на чолі з Віктором Годиком та Пірванецька і Звиняченська сільради на чолі з Миколою Ганзюком та Тетяною Панасюк.

«Коли я прийшла працювати, в області було 34 дитячі табори, з них 7 належали профспілці працівників агропромислового комплексу. Нині ж залишився лише один табір АПК – «Веселка». Тож щиро вдячна благодійникам та небайдужим людям, завдяки яким нам вдається кожен рік запрошувати до себе нових дітей на відпочинок», – додає Галина Дзецько.

За словами головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Горохівської райдержадміністрації Оксани Лавренюк, у таборі щорічно відпочивають діти із соціально незахищених категорій: діти-сироти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, а цьогоріч у «Веселку» ще й завітало чимало дітей учасників антитерористичної опереції та операції об'єднаних сил на Донбасі.

























Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024