стрічка

Це один з виховних моментів, – батьки розповіли, чому беруть дітей на «Бандерштат»

04 Серпня 2019, 13:40
1324

У селі Рованці, що поблизу Луцька, у самому розпалі фестиваль українського духу «Бандерштат».

Журналісти «Район.Луцьк» поспілкувалися з батьками та дізналися, чому ж вони вирішили не залишати себе та дітей вдома.

Про найстарших та найменших дітей, яких вдалося «вловити» нашим журналістам, читайте у матеріалі.

АРСЕНЧИК (3,5 МІСЯЦІ)

Як розповіла мама Арсенчика, це їх перший «Бандерштат» та й фестиваль загалом.

«Зі старшою дочкою була на «Бандерштаті», ще вагітною, а потім 8 років так і не пропускаємо цей фестиваль. Вважаю, що поява дитини – це велике щастя, треба тішитися кожним моментом, але й не відкладати власне життя. Якщо я хочу не просто просидіти вдома, а  хочу культурно розвиватися і відпочивати, то це не означає, що я маю бути відірваною від своїх дітей», – зауважила мама Оксана.

Із труднощів жінка виділила тільки те, що тяжко з дитячим візком перейти міст, але завжди знайдуться хлопці, які допоможуть в певних місцях підняти возик.

АНДРІЙ (2 РОКИ)

«Мій перший «Бандерштат» був у 2014 році з старшою дитиною, якій на той момент було 8 місяців, а ось в Андрія він перший. На фестиваль ми приходимо, адже він справді український з чудовою українською музикою. Багато наших друзів приїжджають сюди з усієї України», – поділилася мама Андрійчика Оксана.

ОРИСЯ (7 МІСЯЦІВ)

 «У нас патріотична сім’я, тому й дітей намагаємося виховувати у такому ж дусі. Тому «Бандерштат» –  це один з виховних моментів. Не знаю, наскільки вона пам’ятатиме його, але мій старший син Матвій у свої півтора роки був тут. Ми зберігаємо традиції нашої сім’ї», – розказала мама Наталка.

УЛЯНА, КАТЕРИНА й АНГЕЛІНА

Мама Оксана привела на фестиваль трьох своїй дітей. Найстаршій донечці 10 років, а найменшій – 3 роки.

Старші дівчатка з великим задоволенням бавилися у спеціально облаштованому дитячому містечку.

Як розповіла мама дітей, найменша донечка – не говорить, тому квитки на фестиваль їм подарували. Також вони поділилися, що загальні враження від «Бандерштату» дуже хороші.

ЄВА, ВІКА , АНЯ (7, 10 та 12 років)

Мама дівчаток розповіла, що «разом із цим фестивалем» вони уже 5 років.

«Для дітей відпочинок тут дуже зручний. Ніколи не переживала, що вони можуть десь тут наразитися на небезпеку. Вони знають кожну локацію. Їм тут комфортно, весело, до всього ж тут дуже багато розваг для дітей», – зазначила жінка.

Жінка додала, що сім’єю бувають на всіх фестивалях, які проходять у Луцьку, проте «Бандерштат» їм подобається, адже тут великий заряд позитиву.

Читайте також: «Бандерштатівці» «засипали» Facebook фото з фестивалю

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024