стрічка

Ковельчанка буде навчатися у канадському коледжі

01 Серпня 2019, 14:27
Саша Москалик 1493
Саша Москалик

Саша Москалик – ковельчанка, яка з 3 вересня буде навчатися у канадському коледжі «Fanshawe College», що знаходиться у провінції Онтаріо. 

Дівчина є випускницею НВК №13 та чотири роки поспіль безкоштовно навчалася англійській мові у центрі іноземних мов «EuroFuture» у Ковелі в рамках проекту «Англійська для дітей героїв».

Саша здала міжнародний тест IESL (на рівень знання англійської мови) на 7.0 – рівень, який отримують на 1-2 курсах профільний університів. Вона також  взяла участь у конкурсі на креативне письмо «Write On», де зайняла перше місце не лише на місті, але й на області. Хорошою новиною стали і результати з ЗНО – 192 бали.

У Канаді дівчина буде вивчати бізнес та логістику протягом 2 років. Окрім того, по закінченню навчання коледж пропонує оплачувану практику, що дозволить усю теорію відразу закріпити на практиці.


 

«Спочатку ми розглядали навчання в Польщі, але вивчення польської мови мені не подобалося. Я сказала батькам, що краще буду інтенсивніше вивчати англійську, на що мій тато жартома сказав, щоб тоді я поїхала на навчання в Канаду. А через декілька днів ми побачили пост у Фейсбуці від організації OWL(Open World Learning) про можливість і перспективи навчання у Канаді. Ми зацікавилися, зв`язалися з представниками і вирішили, що варто розглянути цей варіант серйозно», – розповідає Саша Москалик про рішення навчатися у Канаді.

За два роки навчання дівчина планує перейняти новий досвід та познайомитися з новими людьми.

«За ці два роки я перш за все прагну здобути прикладну освіту, перейняти новий досвід, познайомитися з новими людьми і культурами. Змога навчатися закордоном відкриває безліч можливостей для розитку не лише розумового, а й особистісного», – каже Саша Москалик. 

На питання щодо повернення до України після закінчення навчання, Саша зазначає, що це залежатиме від обставин.

«Щодо повернення в Україну сказати точно ще не можу. Усе залежить від того як складуться обставини. Не хочу загадувати наперед, але я впевнена, що буду там, де мене потребуватимуть», –  ділиться дівчина.

Саша Москалик
Саша Москалик

 

Викладачка «EuroFuture» Інна Поліщук зазначає, що вступ до канадського вишу –  результат особистої роботи Саши і попереду у неї довгий шлях.

«Саша – велика розумашка. Те, що саме вона їде на навчання до Канади – це, насамперед, результат її особистої роботи. Вона старанна, працьовита, відповідальна, а головне – системна. Буду щаслива, якщо її історія вмотивує когось, адже, насправді повторити її шлях – може кожен, хто зуміє правильно поставити ціль та стане досить сміливим аби повірити в те, що ця ціль може стати реальністю. Головне – зробити перший крок. В даному випадку – це здати один з міжнародних тестів, що підтвердять рівень англійської, це може бути TOEFL, IELTS, ESOL (той, який вимагає коледж). Саші 17 – їй зараз треба самостійно прожити 7 чи то 8 годинний переліт абсолютно одній. Поїхати у чужу країну та зуміти адаптуватися не маючи поруч своєї сім’ї та друзів – це відвага, і оце є найважчий крок з яким не всі зуміють справитися у 17. Моя перша в житті поїздка за кордон була у 19 і теж в Канаду і теж на довгий період часу, тому тут я її прекрасно розумію», – каже Інна Поліщук.

Також Інна розповідає, що для вступу до канадськкого коледжу потрібно готуватися завчасно і самостійно поринати в англомовне середовище.  

«Тим юним ковельчанам, що мають бажання навчатися у Канаді потрібно перш за все, уже питати у Саші поради, поки вона ще не поїхала. По-друге, уже переглядати варіанти коледжу та його умови. По-третє, уже починати готуватися до тесту, зареєструватися на тест та переводити своє життя на такий собі «англомовний варіант»: слухати новини, слухати пісні, дивитись фільми англійською та перевести усі гаджети на англійську, як мінімум, проходити он-лайн тести, і, головне, розбирати структуру самого тесту. І, тоді, удача, яка у моєму розумінні є працею, повернеться сторицею», – радить викладачка «EuroFuture» Інна Поліщук.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024