стрічка

Безробітний лучанин для «особистого користування» ввозив півсотні макбуків

27 Липня 2019, 10:50
2394

Офіційно безробітному мешканцю Луцька знадобилося «для особистих потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю» 54 макбуки Apple та 216 хутрових шкурок.

З цим крамом чоловік в’їжджав в Україну смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин», – повідомляє Волинська митниця ДФС.

Спробу імпортувати товар, вага та фактурна вартість яких значно перевищує установлені для неоподаткованого ввезення громадянами ліміти, зупинили спільними зусиллями посадових осіб Луцького прикордонного загону та Волинської митниці ДФС.

54 макбуки ціною майже 1,9 млн грн та 199 кг хутрових шкурок білого, сірого та рудого кольорів (визначення вартості потребує експертизи) виявили під час повного митного огляду під сидіннями салону та у багажному відділенні мікроавтобуса водія. Власник зізнався, що недекларував товар з метою уникнути сплати податків.

Через порушення митних правил за статтями 471 (порушення порядку проходження митного контролю) і 472 (недекларування товарів комерційного призначення) Митного Кодексу України увесь товар вилучено на склад митниці.

Адміністративна відповідність за такі спроби – конфіскація та штраф у повному розмірі вартості товару. Для прийняття остаточних рішень матеріали справи будуть передані до суду після отримання висновків експерта про тип та вартість вилученого хутра.

Читайте також: На «Ягодині» іноземцям презентували Інтелектуальну систему керування рухом автомобілів

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024