стрічка

На Ратнівщині віряни розпочали хресний хід до Почаєва. ФОТО

26 Липня 2019, 13:10
На Ратнівщині віряни розпочали хресний хід до Почаєва 2719
На Ратнівщині віряни розпочали хресний хід до Почаєва

У Ратнівському районі розпочався міжнародний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври на свято Почаївської ікони Божої Матері.

У четвер, 25 липня, ратнівчани зустрілися зі своїми товаришами у пункті пропуску «Доманове», де приєдналися до вірян із Польщі та Білорусі й вирушили на відпочинок до церки села Гірники.

Зранку п’ятниці 26 липня, близько 6:30 години, розпочалася служба та молебень за подорожніх у ратнівському храмі преподобного Амфілохія Почаєвського. До божественної літургії долучився Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.

Після спільної молитви віряни зібалися та колоною рушили до вулиці Центральна, де них чекав уже супровід поліції аби забезпечити безпечний прохід.

Близько 500 паломників вирушили із молитвами хресною ходою до Почаєва, на свято Почаївської ікони Божої Матері. Щорічно цим шляхом проходять віруючі з Польщі та Білорусі, до яких на шляху приєднуються парафіяни УПЦ і духовенство.

Нагадаємо, минулоріч віряни Ратнівщини також долучилися до хресного ходу.

За розкладом, 26 липня віруючі мають дійти до села Буцин, що у Старовижівському районі.

Цьогоріч охочих долучитися до хресного ходу виявилося чимало. Хтось ішов мовчки, хтось розмовляв зі знайомими, хтось зі слізьми на очах, але всі ішли із вірою у серці.

На вулицях селища, кожен охочий мав нагоду підтримати паломників та прикластися до святих ікон.

1

1

1

1


1

1

1


1








1


1

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Ратне» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024