стрічка

Забороль: у «день тиші» виявили агітаційні листівки

21 Липня 2019, 13:55
агітаційні листівки 1395
агітаційні листівки

У селі Рованці Луцького району (округ №20) на дільниці №070501 не вистачає переносної скриньки.

Це правопорушення на дільниці зафіксувала «ОПОРА».

Нагадаємо, відповідно до частини 6 статті 83 Закону України «Про вибори народних депутатів України» мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Згідно з частиною 1 статті  7 Закону України «Про вибори народних депутатів України голосування на виборах депутатів є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється.

Окрім того, спостерігачі фіксують агітацію, в тому числі й приховану. Так, напередодні дня повторного голосування, а також станом на 07:30 ранку 21 липня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують такі матеріали у кожному із п’яти округів. Зауважимо, що у деяких випадках ідеться, що матеріали не познімали із дощок оголошень, іноді ж вони розміщені в неналежних місцях (зупинки, електроопори тощо).

Отож, в окрузі №20 зафіксували листівки на користь кандидатів-мажоритарників Андрія Козюри (ВО «Батьківщина»), Віталія Пудліка (самовисування), Івана Мирки («Європейська Солідарність»), Вячеслава Рубльова («Слуга народу»), Вадима Ваврищука (самовисування), Юрія Цейка (ВО «Свобода»). Приховану агітацію, імовірно пов’язану із ще одним кандидатом-мажоритарником Сергієм Мартиняком, виявили на носії зовнішньої реклами. Вказаний білборд містить гасло «СВІЙ» аналогічне до того, яким кандидат послуговувався під час кампанії.

Наприклад, у селі Забороль Луцького району в «день тиші» на дошці для оголошень виявили листівки на користь Андрія Козюри та Віталія Пудліка.

Відповідно до частин 2-3 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024