стрічка

Не голосуйте за «Мішок із доларами», він поцупить наше майбутнє, – Андрій Криштальський

18 Липня 2019, 13:17
Андрій Криштальський 24657 Джерело: Волинська правда
Андрій Криштальський

Сьогодні легко перевірити декларацію кандидата, щоб зрозуміти, що то за один.

Про це у блозі для Район.in.ua написав письменник і видавець Андрій Криштальський. Подаємо його міркування щодо прийдешніх виборів без змін.

«З року в рік наш виборець, як зачарований, голосує за «доброго товстосума», ккий роздає подачки: ремонтує клуби, купляє телевізори в школи, ба, навіть підкидає копієчку церковним громадам. Все це робиться перед виборами із розрахунку на те, що люди в пострадянському суспільстві чекають, щоб їм «щось дали». Кожен любить «манну небесну», не розуміючи, як важко усі ми потім за неї розплачуємося.

Дехто з людей каже: «Він багато робить». Інші мають свою логіку: «Хоч щось нам дасть, а оберемо іншого депутата – то й узагалі нічого не отримаємо». Ніхто й не задумується, що така благодійність є нічим іншим, як звичайним ХАБАРЕМ.

Умовно назвемо такого кандидата «Мішком із доларами». Вже не будемо аналізувати, де він взяв ті багатства, і скільки крові випив зі звичайного люду. Оскільки ми дали йому мандат депутата, значить, простили усі попередні гріхи, дали амністію. Тепер він чистий і білий – словом, наш добродійник.

Пригадуєте вічну депутатку, голову колгоспу, яку селяни називали «нашою мамою»? Ніхто й не згадував, як саме стала вона «нашою мамою», і чим займалася «мама» в парламенті. Це нікого тоді не цікавило, тільки всі чомусь дивувалися, як по-дурному держава вливає кошти в мертві колгоспи, де їх розтягують по кутках дрібні шулери. Щоб потім стати «нашими добродійниками».

Чим же займатиметься «Мішок» у парламенті після того, як дав кожному із нас хабарця? Ви скажете «Поверненням витрачених грошей». Звичайно, ви берете в нього хабар, хоч і знаєте причину такої щедрості. Ви ж мудра людина, хоч і думаєте, що він потім вкраде не у нас, а в когось іншого, а це вже не так боляче.

Але справа в тому, що «Мішок» вкраде не лише гроші. Він поцупить ваше майбутнє. Стане лобістом, який свою вигоду проміняє на реформи, що можуть змінити життя кожного українця. Він, будучи нібито безпартійним, стане так званою «прокладкою» між фракціями і буде цинічно продавати свій голос. В комітетах і кулуарах Верховної Ради його не цікавитимуть інтереси України, бо не для того він потратив на тебе, виборцю, свої долари.

А ще не забувай, що у цього «Мішка» немає дна. Скільки не вкинь туди – все одно вільного місця ще вдосталь.

А, зрештою, чому це ми говоримо якимись умовними категоріями? Статки «Мішка» тепер легко перевірити, для цього потрібен лише інтернет. Вводиш у віконце пошуку прізвище й ім’я нашого благодійника і слово «декларація». Думаю, 10 хвилин вистачить, аби побачити, що ти накоїв, узявши оті 30 передвиборних срібляків».

Читайте також: Волинський письменник видав новий роман «Неситий»

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024