стрічка

Ковельська влада знову прийняла рішення всупереч законодавству

16 Липня 2019, 16:51
Ковельська влада знову прийняла рішення всупереч законодавству 1892
Ковельська влада знову прийняла рішення всупереч законодавству

Перевірка в області виявила у рішенні Ковельської міської ради порушення земельного законодавства.

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, до якого із заявою звернувся відомий у Ковелі громадський активіст, учасник Революції Гідності, потерпілий під час штурму Майдану Володимир Мовчан, здійснило державний контроль за дотриманням вимог земельного законодавства при прийнятті рішення Ковельською міською радою від 25 квітня 2019 року №50/48.

Згідно з цим рішенням, ремонтне житлово-комунальне підприємство №2 отримало дозвіл на укладання договорів суперфіцію із двома громадянами (підприємці Дмитро Райчук та Руслан Швай) на земельні ділянки для обслуговування нежитлових приміщень на першому поверсі багатоквартирного будинку №11 на бульварі Лесі Українки.

За даними головного управління Держгеокадастру у Волинській області, рішення міської ради було прийняте всупереч вимогам п. 5 ст. 116 та п. 1 ст. 134 Земельного кодексу України, що у відповідності до яких земельні ділянки, які перебувають у власності чи користуванні громадян або юридичних осіб, передаються у власність чи користування за рішенням органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування лише після припинення права власності чи користування ними в порядку, визначеному законом та передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів.

«На адресу Ковельської міської ради було направлено клопотання про приведення у відповідність вимогам чинного законодавства вищезазначеного рішення», – пише у відповіді ковельчанину виконуючий обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області Тарас Кантор.  

Читайте такожУ Люблинецькій громаді фермери звільнили самовільно зайняту земельну ділянку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024