стрічка

Оренда окремого сервера: коли і навіщо потрібна

16 Липня 2019, 13:07
1273

Коли придбання власного сервера, його розміщення і обслуговування своїми силами неможливе, найдоцільнішим рішенням є його оренда. 

Оренда сервера − це послуга, при якій замовник отримує для індивідуального використання окрему фізичну машину. На ній користувач може встановити будь-яку операційну систему для роботи і налаштувати ПО, необхідне для функціонування проекту. При цьому налаштування можуть виконуватись самостійно клієнтом, або ж доручити спеціалістам компанії, яка видала в оренду обладнання.

ДЛЯ ЯКИХ ПРОЕКТІВ НЕОБХІДНА ОРЕНДА ФІЗИЧНОГО СЕРВЕРА?

В першу чергу – це розміщення одного чи декількох сайтів, або певних програм. Виділені сервери чудово підходять для розміщення великих інтернет-магазинів із високою відвідуваністю, новинних порталів або форумів. У таких ситуаціях окрема машина покращить стабільність роботи і прискорити завантаження сторінок.

Інтернет-провайдерам теж не обійтись без наявності сервера, який є об’єднувальною ланкою між користувачем та провайдером, виконуючи підключення першого і передаючи йому трафік.

Потужна машина потрібна і для онлайн-ігор, розрахованих на участь багатьох користувачів, що, в свою чергу, вимагає багато ресурсів.

Деякі компанії, які займаються розробкою сайтів, орендують сервер для подальшого надання суборенди.

Також виділений сервер часто використовують великі корпорації для організації пошти. При цьому забезпечується віддалений доступ, який і дозволяє застосовувати сервер для пошти.

Якщо підприємство володіє великими об’ємами даних, оренда сервера дозволяє організувати їх надійне зберігання та стабільний доступ.

ЯКІ ПЕРЕВАГИ ТАКОГО РІШЕННЯ?

На відміну від придбання свого обладнання, користування орендованими машинами дозволяє суттєво зекономити кошти, і без проблем змінювати потужності при збільшенні, чи, навпаки, зниженні потреб проекту. Крім цього, в дата-центрах особливу увагу приділяють безпеці інформації: резервне копіювання, файрвол, постійний моніторинг на предмет спроб несанкціонованого вторгнення, шифрування даних та їх копій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024