стрічка

Шкільний музей на Волині отримав почесне звання від Міністерства освіти

16 Липня 2019, 11:51
2025

Рішенням комісії Міністерства освіти і науки України Музею історії села Доросині, що у Рожищенському районі, присвоєно почесне звання «Зразковий музей».

Про це Район.Рожище через форму «Додати новину» повідомила педагогиня-організаторка Тетяна Стасюк.

«Почесне звання «Доросині мої, Доросині, – це найкраще село на Волині»… Ці слова взято з відомої пісні на слова талановитого українського поета, члена Спілки письменників України Володимира Лучука. Цікава та розмаїта історія маленької батьківщини спонукає нас до кращого пізнання, пошуків ще незвіданих сторінок. А щоб зберегти цю історію для майбутніх поколінь, при школі у 1989 році створено Музей села Доросині», – розповідає жінка.

У музеї зібрано понад тисячу матеріалів від найдавніших часів до сьогодення. Керівником музею є вчителька історії Світлана Вавренчук, а екскурсоводкою – учениця 11 класу Анна Жидик.

Читати також: Депутати звернулись до Міністра освіти: у районі на зарплати не вистачає майже 6 мільйонів

Міністерство освіти і науки України високо оцінило роботу музею, присвоївши йому почесне звання.

«Матеріали, зібрані в музеї, сприяють відродженню історичної пам’яті, духовності і національної гідності. Історія не має умовного способу дії, але маємо змогу вчитися на досвіді попередніх поколінь», – пише Тетяна Стасюк.



Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

***
Рубрика «Народні новини» створена для всіх жителів нашого міста, району та гостей, які приїздять до нас. Це в першу чергу доступний та зручний інструмент для поширення актуальної та достовірної інформації про проблеми, досягнення та життя нашого міста та району. Зламався ліфт, зіпсувалось дорожнє покриття, сталася ДТП, побачили, як горить будинок чи ремонтують ваш під’їзд – обов’язково напишіть про це нам, натиснувши кнопку «Додати новину» на головній сторінці сайту.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024