стрічка

Діти і онуки військових пікетували Ковельську міську раду

16 Липня 2019, 09:51
Діти і онуки військових пікетували Ковельську міську раду 1982
Діти і онуки військових пікетували Ковельську міську раду

Під час пікетування Ковельської мерії громадяни просили місцеву владу не порушувати Конституцію України.

15 липня адміністративну будівлю Ковельської міської ради пікетували мешканці п’ятьох житлових будинків з вулиці Анатолія Грищенка (колишня вулиця Кутузова, № 1 – 5), які разом із дітьми тримали плакати з вимогою прийняти військове містечко, де вони проживають, в комунальну власність міста.

У зверненні протестувальники просили міського голову Олега Кіндера повернутися до людей обличчям і почути їх.

«Досить з нас публічного приниження, бюрократичного ставлення та відписок. Не порушуйте наші конституційні права, не прирікайте нас на нелюдські умови існування. Ніяких повноважень, що обмежують право на вільний вибір місця проживання, а отже і реєстрації місця проживання органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не мають. Без нашого відома та згоди примушуєте людей міняти місце реєстрації, чим грубо порушуєте наше конституційне право. Як результат, ми позбавлені на даний час пільг і субсидій, які надала нам держава», – йдеться у колективному зверненні до мера Ковеля.

Люди кажуть, що до їхнього містечка відсутній рух маршрутного транспорту.

«Наші діти, дорослі, військовослужбовці військової частини добираються пішки через полігон, ямища, яри, територія яких не освітлюється в темну пору доби, де бігають зграї безпритульних собак і були випадки насилля. Через відсутність транспорту наші діти не відвідують садочки, а учні в погану погоду – школу. Діти містечка позбавлені можливості відвідувати гуртки, спортивні секції, культурні та історичні заклади, цим грубо порушуються їхні конституційні права, неможливість розвиватись фізично, духовно та інтелектуально. То яке майбутнє ми готуємо для держави? І хто відповість за це?!» – запитують автори звернення.

Мешканці містечка заявляють про те, що вони є жителями міста Ковеля і десятиріччями поповнюють міський бюджет, сплачують податки, комунальні послуги в Ковелі, є виборцями від міста.

«Можливо за рахунок саме наших голосів ви прийшли до влади?! Отже, ми – громадяни України, ми – жителі міста! Родина сама вибирає місце проживання і реєстрації», – резонно запитують вони в мера міста Олега Кіндера.

Заявники стверджують, що вже кілька років позбавлені права користуватись маршрутним транспортом, не мають змоги поїхати в місто купити продукти, ліки, відвідати своїх рідних, побувати на якихось культурних заходах. 

«Ми зовсім відірвані від цивілізації. Ми вважаємо, що таке ставлення до військових пенсіонерів, «афганців», «чорнобильців», ветеранів збройних сил і їхніх сімей є неприпустимим. Наші права порушуються, принижується людська гідність. Влада знає про наші проблеми, але їх не вирішує, спонукаючи нас до дій», – говорять ковельчани.

Протестувальники на площі Героїв Майдану перед Ковельською міською радою домагалися повернення пільг та субсидій, на які вони мають право, заявляли й про інші вимоги. Інакше, як кажуть, змушені будуть перекривати дорогу на вулиці Брестській та блокувати роботу виборчої дільниці.          

Фото Миколи Силюка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024