стрічка

На Волині вшанували загиблих воїнів АТО

15 Липня 2019, 17:45
На могилі Юрія Трохимука в Залаззі 1717 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
На могилі Юрія Трохимука в Залаззі

Представники Любешівської селищної ради відвідали могили загиблих на Донбасі земляків.

14 липня заступниця селищного голови Ольга Кух із  працівниками селищної ради побували в селах Залаззя й Люб’язь та поклали квіти пам’яті на могили воїнів, які загинули в АТО – про це інформують  на сайті Любешівської ОТГ.

«Щороку 14 липня ми вшановуємо пам’ять тих, хто першим став на захист нашої держави. Юрій Трохимук із села Залаззя та Роман Корець із Люб’язя заганули 14 липня у зоні АТО, з різницею в один рік: 2014-го року загинув Юрій, а 2015 – Роман. Ставши на захист України, кожен із них заплатив найвищу ціну – своє життя. Для нас  вони – Герої», – ідеться в дописі.

Довідково: Юрій Трохимук був наймолодшим у багатодітній родині. Його мобілізували у квітні 2014, а 14 липня того ж року під час переміщення в колоні загинув поблизу села Черемшине Луганської області – від пострілу ПТРК терористів. За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Читайте також: Залаззя: вшанували пам'ять загиблого в АТО односельця

Роман Корця мобілізували до Збройних сил України  9 серпня 2014 та призначили заступником командира військової частини. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей.

Загинув за чотири дні до демобілізації 14 липня 2015 року під час фортифікаційних робіт поблизу міста Золоте. Залишилися дружина та дві маленькі доньки.

Указом Президента України від 5 жовтня 2015 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 Читайте також: У Люб’язі відвідали з подарунками дітей загиблого атовця

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024