стрічка

Невідомі Карпати: село Татарів

15 Липня 2019, 14:00
Татарів 7072
Татарів

Маленьке село Татарів, що в Івано-Франківській області, хоч і не таке розпіарене, як інші туристичні точки Карпат, та має принади, що здатні задовільнити смаки найвибагливішого туриста. Немов списане зі стародавнього полотна, воно тоненькою смужкою розтягнулось вздовж річки Прут. Оточення зі всіх боків горами додає відчуття атмосфери пригод, особливо взимку.

Першою туристичною цікавинкою, а заодно і першим, що взагалі помітне у Татарові, це будівля стародавньої залізничної станції. Збудована ще у 1893 році вона зберегла в собі мотиви австро-угорської архітектури. Загадковості вокзалу додає також ілюмінація. Вокзал усю ніч підсвічують ліхтарі й виглядає він, немов острів світла посеред гір.

На території села є церква святого Дмитрія. Вона збудована у 1870 році в стилі народної гуцульської архітектури. Також її вважають однією з найстаріших дерев'яних церков в регіоні. На її стінах зберігся оригінальний темперний розпис, відповідно теж датований ХІХ ст. Поряд з церквою – давнє кладовище. Цю дивовижну споруду добре видно з навколишніх пагорбів, тому вона як своєрідний путівник для туристів, які прямують до Татарова.

Не можливо не зауважити 15-метровий однокаскадний Женецький водоспад, або як його ще називають місцеві – «Женецький Гук». Тут вірто розповісти, як про водоспад, так і дорогу до нього. Впродовж 6 кілометрів – рівна асфальтована дорога, з фантастичними краєвидами Ґорґан. Дорога є доволі легкою, тому для більшості туристів ця атракція є просто обов'язковою.

І, звісно, гори. Гірські вершини, що ваблять до себе поціновувачів активного відпочинку зі всіх усюд, у всі пори року. З Татарова розпочинаються кілька популярних маршрутів. Насамперед одноденних, таких як: гора Ягідна (1216 метрів) та гора Хомяк (1542 метри). Шлях на першу розпочинається із самого Татарова і сягає 6 кілометрів в одну сторону. Можна з легкістю подолати цей маршрут за світловий день і на ночівлю повернутись у село. До Хом'яка доведеться трішки під'їхати на авто, але сам піший маршрут теж майже 6 кілометрів. А якщо до цього додати, що звідси розпочинаються маршрути на вершини Маґура (1288 метрів), та Ліснів (1257 метрів), то можна із впевненістю сказати, що приїхавши до Татарова, ви зможете кожного дня підкорювати по вершині та милуватись неймовірними краєвидами, при цьому не переймаючись про ночівлю.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром