стрічка

На Волині військова частина відзначила 65-ту річницю. ФОТО

12 Липня 2019, 16:00
Поворська військова частина відзначила 65 річницю 1943
Поворська військова частина відзначила 65 річницю

Військова частина А1547 у Поворську відзначила 65 річницю існування.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Святкові урочистості відбулися 12 липня.

Як відомо, військовий авіаційний полігон з умовним найменуванням ВЧ А1547 розташований на території трьох районів – Ковельського, Маневицького та Камінь-Каширського, а його створення припало на 1 липня 1954 року. Спочатку функціонував як артилерійський полігон, згодом отримав статус авіаційного полігону першої категорії Саме відтоді тут відбуваються масштабні авіаційні навчання. За останні роки, зокрема, їх проводили із застосуванням авіації, залучалися Сухопутні та Аеромобільні десантні війська.

Близько третини особового складу авіаційного полігону мають бойовий досвід та брали участь в АТО/ООС у складі інших військових частин. На жаль, трагедія не оминула військовий колектив. У березні 2017 року у російсько-українській війні на Донбасі загинув колега та побратим Микола Яворський. Тому саме із вшанування його світлої пам’яті розпочалися сьогоднішні заходи.

Представники районної та місцевої влади відвідали могилу загиблого героя, потому, разом із військовими, поклали квіти до пам’ятного знака Миколі Яворському, який розміщений на території згаданої частини.



На урочистості зібралися у актовій залі. Привітати особовий склад військової частини з річницею завітали заступник голови районної державної адміністрації Аркадій Степанюк, заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, Поворський сільський голова Сергій Семенюк, військовий комісар Ковельського ОМВК Сергій Гладун

Аркадій Михайлович подякував командуванню та особовому складу військової частини за високу фахову підготовку, за вдосконалення матеріально-навчальної бази військових, а також за активну участь у громадських заходах – спортивних, культурних, виховних тощо.

«Перш за все, миру для нашої країни, особистого щастя кожному із вас, благополуччя вашим родинам!», – додав наостанок Аркадій Степанюк.

Заступник командира в/ч А1547 по роботі з особовим складом Віталій Ганджа розповів про історію створення військової частини, її теперішній стан та перспективи функціонування, і всі мали нагоду переглянути мультимедійну презентацію на цю тему. На завершення свого виступу Віталій Сергійович привітав особовий склад війсьвокої частини зі святом та побажав усім гідно виконувати свій військовий обов’язок.

Командир ВЧ Олександр Балтян подякував військовослужбовцям за службу, за те, що стоять на сторожі миру рідної землі і всієї України.

Насамкінець, кращих військових відзначили нагородами. Грамотами районної державної адміністрації та районної ради, за сумлінне, високопрофесійне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, активну громадянську позицію та з нагоди Дня військової частини нагородили Ткачука Сергія Миколайовича, начальника зв’язку і радіотехнічного забезпечення – начальника вузла військової частини А1547, капітана Збройних Сил України та Забродського Сергія Володимировича, техніка радіолокаційної групи вузла зв’язку та радіотехнічного забезпечення військової частини А1547, старшого прапорщика Збройних Сил України.










Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром