стрічка

Укрзалізниця готує до електрифікації дільницю «Ковель – Ізов – Держкордон»​​​​​​​

11 Липня 2019, 11:32
1663

В Укрзалізниці триває підготовка до електрифікації дільниці «Ковель – Ізов – Держкордон», що проходить через Володимирщину.

Залізничники вже реконструювали колії та інфраструктуру на станції Ізов Волинської області.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

За словами керівника компанії Євгена Кравцова, зазначена ділянка завдовжки майже 100 км наразі є найбільш затратною частиною маршруту експорту залізорудної сировини з Кривого Рогу на металургійні підприємства в Польщі.

«Через відсутність електрифікації на зазначеній ділянці ми вимушені перевозити вантажі на дизельтязі. В умовах постійного зростання цін на нафтопродукти електрифікація сприятиме зменшенню експлуатаційних витрат, енергозбереженню, зниженню забруднення природного середовища від згорання дизпалива. Крім того, для клієнтів-вантажовідправників ми суттєво скоротимо терміни доставки вантажів», — зазначив Євген Кравцов.

Наразі на дільниці курсують 14 вантажних, 2 пасажирські та 6 приміських поїздів, після електрифікації її пропускну спроможність буде збільшено вдвічі. У ході електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон залізничники переобладнають 6 проміжних станцій, 5 зупиночних пунктів та 1 роз’їзд. Буде змонтовано 154 км контактної мережі на перегонах та станціях, а також перевлаштують електропостачання та освітлення 26 станцій та переїздів. Роботи з електрифікації планується розпочати вже цього року.

Читайте також: Планують пустити електричку до Польщі, яка курсуватиме через Володимирщину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024