стрічка

Міністр екології та природних ресурсів України – почесний громадянин Шацька

11 Липня 2019, 12:09
Міністр екології – почесний громадянин Шацька 1712
Міністр екології – почесний громадянин Шацька

Депутати селищної ради присвоїли звання «Почесний громадянин селища Шацьк» Остапу Семераку.

На пленарне засідання чергової сесії Шацької селищної ради, яке відбулося 9 липня під головуванням Людмили Цевух, в.о. Шацької селищної голови, завітав Василь Полуйко, заступник міністра екології та природних ресурсів України. Днями на Шаччині побував і сам міністр Остап Семерак, урядовці мали зустріч з керівництвом району та адміністрацією Шацького національного природного парку та оглянули об’єкти будівництва каналізаційної мережі.

Нагадаємо, що Міністерство екології та природних ресурсів України долучилося до співфінансування великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», виділивши на його реалізацію 25 мільйонів гривень.

Саме за сприяння Остапа Михайловича і завдяки його активній позиції цей проєкт минулого року вже почав впроваджуватися, і на сьогодні є вагомі результати роботи. Відтак, як зазначила під час виступу перед депутатами Людмила Цевух, Шацька селищна рада ініціює присвоєння міністру екології та природних ресурсів України звання почесного громадянина селища Шацьк.

«Йому вдалося зняти багаторічну соціальну напругу серед населення в ключових природоохоронних питаннях, дати старт життєво важливим проєктам і вселити надію, що наш унікальний озерний край буде збережений для прийдешніх поколінь», – наголосила Людмила Степанівна.

Перед голосуванням до депутатів звернувся Василь Полуйко, подякував за таку ініціативу селищної ради і наголосив, що сам міністр перебуває на офіційному заході разом із Президентом України, тому особисто не зміг бути присутнім на сесії.

Василь Полуйко - в центрі
Василь Полуйко - в центрі

 

Зі слів Василя Юліановича, в міністерстві свідомо спрямовували значні кошти на унікальний регіон Шацьких озер, а не розпорошували їх на латання дір різних заходів. Бо розуміли, що після анексії Криму Україна потребує нових місць для відпочинку людей, а Світязь і інші озера регіону є саме такими: чисте повітря, прозора вода, первозданна природа. Це багатство потрібно берегти і примножувати.

«Ми вже третій рік поспіль вкладаємо гроші у ваш регіон і будемо продовжувати це робити, реалізовуючи нові проєкти», – зазначив заступник міністра.

Депутат Іван Коваль нагадав високопосадовцю, що Шацьк потребує фінансової підтримки в ще одному важливому питанні – будівництві другої черги полігону ТПВ, на яке потрібно 11 мільйонів гривень. Зі слів Василя Юліановича, в міністерстві знають про цю проблему селища і обіцяють допомогу.

Вирішальне голосування депутатів – і рішення прийняте: Шацьк отримав почесного громадянина селища в особі міністра екології Остапа Семерака.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром