стрічка

Ковельський суд дозволив знищити велику партію контрабандних цигарок

08 Липня 2019, 14:09
Ковельський суд дозволив знищити велику партію контрабандних цигарок 1262
Ковельський суд дозволив знищити велику партію контрабандних цигарок

Суд надав дозвіл на знищення речових доказів, які відносяться до вилучених з обігу товарів.

У ході досудового розслідування оперативні співробітники Північного регіонального управління Державної прикордонної служби викрили протиправну схему за участі мешканців міста Ковель, які налагодили канал незаконного вивезення тютюнових виробів з України до Республіки Польща.

Як вже повідомляв Район.Ковель, 20 лютого 2019 року о 4-й годині ранку прикордонники на залізничному вокзалі Ковеля виявили чотирьох ковельчан при спробі завантажити цигарки без марок акцизного податку в потяг № 68 сполученням «Варшава-Київ».

За вказаним фактом було проінформовано Ковельський відділ поліції. Під час проведення огляду місця події поліцейські встановили, що в клітчастих сумках знаходились контрафактні тютюнові вироби у кількості 11 тисяч 210 пачок.

Постановою прокурора у кримінальному провадженні № 42018031110000010, яке було відкрито ще 10 лютого 2018 року за ч. 1 ст. 199 КК України, цигарки визнано речовими доказами.

Під час допиту чотирьох осіб, які намагалися завантажити контрабанду в поїзд, останні повідомили, що не мають жодного відношення до вилучених тютюнових виробів, зазначене майно ним не належить, а на місці події вони перебували оскільки супроводжували свого товариша, який мав вирушити у подорож того дня.

1 липня 2019 року прокурором Ковельської місцевої прокуратури винесено постанову про закриття кримінального провадження за окремими епізодами, які стосуються перевезення тютюнових виробів без марок акцизного податку на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України.

«Враховуючи, що по вказаному кримінальному провадженні винесено постанову про закриття кримінального провадження, а речові докази – тютюнові вироби з підробленими марками та без них містять сліди кримінального правопорушення та відносяться до вилучених з обігу на території України предметів, зберігання яких на території Ковельського ВП ГУНП у Волинській області створює зайві труднощі, матеріальні та людські затрати вказаного відділу є невиправдані, у зв’язку з цим виникла необхідність їх передачі для знищення», – йдеться у клопотанні прокурора Ковельської місцевої прокуратури Надії Романюк.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк ухвалив надати дозвіл на знищення речових доказів – всієї партії вилучених тютюнових виробів.

Організацію проведення знищення доручено співробітникам Ковельського міськрайвідділу державної виконавчої служби управління юстиції у Волинській області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024