стрічка

На шацьких озерах відгуляли свято Купала. ФОТОРЕПОРТАЖ

08 Липня 2019, 09:50
1757

Свято Купала давно не несе в сучасному світі того смислу, який зародився ще в часи язичництва. Залишилися яскраві елементи обрядовості, співзвучні з природою нашого озерного Шацького краю. Їх і використовують щороку працівники сфери культури, аби створити для земляків гарне літнє свято – з піснями, танцями, іграми і розвагами, віночками на воді і купальським вогнищем.

6 липня пляж озера Пісочне був переповнений відпочивальниками санаторію «Лісова пісня» (директорка Руслана Дибель) і жителями району. Всі з нетерпінням очікували на традиційне театралізоване дійство «Ой на Івана, ой на Купала», організатором якого стало відділення культури здравниці (завідуюча Ольга Гайова). Для гостей проводилися численні майстер-класи, відбувалися виставки-продажі виробів ручної роботи, до веселих розваг закликали дітвору атракціони. На свято прибули аматори сцени з закладів культури Шацького району, котрі веселили відвідувачів запальними купальськими піснями, гумором і танцювальними композиціями. 

Найцікавіше почалося тоді, коли стемніло. До гостей припливли човнами герої купальських легенд і переказів: русалки, Мавка, Водяник, Лісовик. Їм і надали право запалити на березі озера купальське вогнище. Біля вогню розпочалися танці, хороводи, жарти, які тривали до пізньої ночі.

1


 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024