Для працівників культури Рожищенського району влаштували семінар

07 Липня 2019, 09:53

Методисти районного дому «Просвіта» та директор закладу Сергій Горбач організували для працівників культури Рожищенського району виїзний семінар «Любительські об'єднання, клуби за інтересами та колективи аматорської творчості – ефективна форма змістовного дозвілля населення».

Захід провели 3 липня, інформують на сторінці відділу культури Рожищенської РДА у Facebook.

«Клубний заклад – центр культурного дозвілля та розвитку творчих здібностей», – таким питанням розпочав семінар директор РД «Просвіта» Сергій Горбач, який сформував мету і необхідність проведення заходу.

З питаннями організації роботи любительських об'єднань та клубів за інтересами, напрямками їх роботи, а також про основні документи, які регламентують роботу любительських об'єднань та клубів за інтересами виступила методистка РД «Просвіта» Галина Поліщук.

З питанням про організацію роботи клубних працівників району виступила начальниця відділу культури Тетяна Новосад.

На семінарі учасники змогли подивитись, обмінятись досвідом, методикою проведення заходів в дитячих любительських об'єднаннях, а також взяти участь в показовому заході «Котяча вечірка», який організувала методистка районного дому, керівниця дитячого любительського об'єднання «Ренесанс» Марія Поліщук.

Захід було розраховано на виїзд учасників семінару в будинок культури села Рудка-Козинська, де колегам наглядно продемонстрували культурно- просвітницьку діяльність любительського об'єднання «Умілі ручки» майстер-класом з виготовлення прикрас з солоного тіста для короваю, який продемонструвала директорка Марія Сладковська.

Працівники клубних установ ознайомились з роботою аматорських колективів, любительського об'єднання, яке проводить в Рудці-Козинській директорка будинку культури. Учасникам представили відеопрезентацію роботи, в якій було зібрано роботи руденських майстринь і художниці О. Ладчук. Також представили виставку робіт любительського об'єднання «Умілі ручки».

Будинок культури в селі Рудка-Козинська вразив учасників семінару своїм гарним виглядом, ремонтом і оснащенням.

«Без перебільшення, цей заклад є одним із кращих будинків культури в районі. Минулого року взяв участь у конкурсі кращих клубних установ області, директорка була нагороджена подякою ВОУК. Матеріально-технічна база, обладнаний спортивний зал, робота, яка проводиться в закладі, увага голови і депутатів сільської ради для забезпечення діяльності – на найвищому рівні, тому Рудко-Козинський БК став прикладом і своєрідним викликом для інших громад, що приємно радує», – кажуть у відділі культури.

На завершення семінару учасники побували ще в одному закладі культури Рудко-Козинської сільської ради – клубі села Козин. Завклуб Олена Карпук організувала для учасників заходу майстер-клас з манікюру, поділилась досвідом роботи, зокрема з виконання плану платних послуг в клубній установі.

Заклад вразив колег гарним ремонтом, станом матеріально-технічної бази, а також любов'ю до прекрасного і творчості завклуба Олени Карпук.