стрічка

Для працівників культури Рожищенського району влаштували семінар

07 Липня 2019, 09:53
1757

Методисти районного дому «Просвіта» та директор закладу Сергій Горбач організували для працівників культури Рожищенського району виїзний семінар «Любительські об'єднання, клуби за інтересами та колективи аматорської творчості – ефективна форма змістовного дозвілля населення».

Захід провели 3 липня, інформують на сторінці відділу культури Рожищенської РДА у Facebook.

«Клубний заклад – центр культурного дозвілля та розвитку творчих здібностей», – таким питанням розпочав семінар директор РД «Просвіта» Сергій Горбач, який сформував мету і необхідність проведення заходу.

З питаннями організації роботи любительських об'єднань та клубів за інтересами, напрямками їх роботи, а також про основні документи, які регламентують роботу любительських об'єднань та клубів за інтересами виступила методистка РД «Просвіта» Галина Поліщук.

З питанням про організацію роботи клубних працівників району виступила начальниця відділу культури Тетяна Новосад.

На семінарі учасники змогли подивитись, обмінятись досвідом, методикою проведення заходів в дитячих любительських об'єднаннях, а також взяти участь в показовому заході «Котяча вечірка», який організувала методистка районного дому, керівниця дитячого любительського об'єднання «Ренесанс» Марія Поліщук.

«Котячу вечірку організувала методистка районного дому, керівниця дитячого любительського об'єднання «Ренесанс» Марія Поліщук
«Котячу вечірку організувала методистка районного дому, керівниця дитячого любительського об'єднання «Ренесанс» Марія Поліщук

Захід було розраховано на виїзд учасників семінару в будинок культури села Рудка-Козинська, де колегам наглядно продемонстрували культурно- просвітницьку діяльність любительського об'єднання «Умілі ручки» майстер-класом з виготовлення прикрас з солоного тіста для короваю, який продемонструвала директорка Марія Сладковська.

Працівники клубних установ ознайомились з роботою аматорських колективів, любительського об'єднання, яке проводить в Рудці-Козинській директорка будинку культури. Учасникам представили відеопрезентацію роботи, в якій було зібрано роботи руденських майстринь і художниці О. Ладчук. Також представили виставку робіт любительського об'єднання «Умілі ручки».

Будинок культури в селі Рудка-Козинська вразив учасників семінару своїм гарним виглядом, ремонтом і оснащенням.

«Без перебільшення, цей заклад є одним із кращих будинків культури в районі. Минулого року взяв участь у конкурсі кращих клубних установ області, директорка була нагороджена подякою ВОУК. Матеріально-технічна база, обладнаний спортивний зал, робота, яка проводиться в закладі, увага голови і депутатів сільської ради для забезпечення діяльності – на найвищому рівні, тому Рудко-Козинський БК став прикладом і своєрідним викликом для інших громад, що приємно радує», – кажуть у відділі культури.

На завершення семінару учасники побували ще в одному закладі культури Рудко-Козинської сільської ради – клубі села Козин. Завклуб Олена Карпук організувала для учасників заходу майстер-клас з манікюру, поділилась досвідом роботи, зокрема з виконання плану платних послуг в клубній установі.

Заклад вразив колег гарним ремонтом, станом матеріально-технічної бази, а також любов'ю до прекрасного і творчості завклуба Олени Карпук. 










Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024