стрічка

У селі на Рожищенщині єпископ Нафанаїл вручав церковні нагороди. ФОТО

06 Липня 2019, 15:53
1776

Кожна десята п’ятниця після Пасхи є днем особливого церковного торжества для православних віруючих села Озденіж Рожищенського благочиння.

Щороку цього дня тут святкують відпуст місцевого храму на честь Казанської ікони Божої Матері. У п’ятницю, 5 липня, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкову Божественну літургію у древньому храмі села Озденіж. Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ (МП).

Єпископу співслужили віце-секретар єпархії, протоієрей Валерій Мучак, благочинний Рожищенського округу, протоієрей Петро Іваничко, настоятель місцевого храму, ієромонах Кирил (Видрич), благочинний Луцького центрального округу, протоієрей Олександр Богданов, настоятель Свято-Покровського храму Луцька, архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Волинської єпархії.

Під час Літургії було піднесено посилену молитву за мир в Україні, за єдність світового православ’я та за упокій душі Блаженнішого Митрополита Володимира, який відійшов у вічність п’ять років тому.

Варто зауважити, що древній храм села Озденіж завжди відвідують багато паломників. Тому в цей день разом з місцевими прихожанами молились гості з Білорусі та Польщі.

По закінченні богослужіння керуючий Волинською єпархією вручив високі церковні нагороди: настоятелю храму, ієромонаху Кирилу (Видричу) – орден Святителя Миколая, старості громади – медаль Волинської ікони Пресвятої Богородиці та активним прихожанам – єпархіальну грамоту за посилені старання на благо древнього храму та релігійної громади.

Також архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому наголосив, що храм – це не просто стіни та гарний розпис. Храм – це дім Божий, у якому людина має можливість звернутись до Всевишнього Творця, очиститись від гріхів, прийняти у себе найцінніший дарунок Спасителя – Святе Причастя та знайти правильний шлях до спасіння. Тому завданням кожного християнина є не просто відвідування храму у святкові дні, але й піклування та оберігання святого місця, у якому Господом Богом подаються нетлінні спасительні дари Святого Духа.

У свою чергу, настоятель храму, ієромонах Кирил подякував архієрею за соборну молитву, високі нагороди та мудрі слова настанови. Також, в честь торжества, отець Кирил подарував єпископу та кожному священнослужителю Казанську ікону Пресвятої Богородиці.

Завданням кожного християнина є не просто відвідування храму у святкові дні, але й піклування та оберігання святого місця
Завданням кожного християнина є не просто відвідування храму у святкові дні, але й піклування та оберігання святого місця

























Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024