стрічка

Як харків’яни обкатували тролейбуси від «Богдана» у Луцьку

04 Липня 2019, 17:47
Тролейбус для Харкова 1413
Тролейбус для Харкова

Завод «Богдан Моторс» складає для Харкова 57 тролейбусів українського виробника. Два з них уже мають відправити до міста на сході країни.

Тролейбуси будуть з харківськими двигунами, які робили під замовлення для автозаводу. Богдан Моторс» відвідала харківська делегація, аби перевірити, які ж тролейбуси невдовзі їздитимуть містом.

Перший заступник директора «Автоскладального заводу №1» Ярослав Гриців розповів, що ці тролейбуси будуть підвищеної комфортності, низькополі, з системою кондиціювання як для пасажирів, так і водіїв. Врахували й потреби для людей з інвалідністю. Все, що прописали в тендері – виконують.

Транспорт має спеціальну навігацію, комплектується WI-FI, в ньому є відеоспостереження, тобто водій може бачити все, що робитиметься в салоні. Плюс є система обліку пасажирів і валідатори.

Якщо хтось не встиг вийти чи зайти в тролейбус, то для того, щоб ніхто не постраждав, вимикається система руху. Дзеркала в транспорті з електричним підігрівом, тобто ніколи не замерзають.

«Ми раді, що виграли цей тендер. І щасливі, що працюємо для України. Зокрема, відправляємо транспорт до Києва, Сум, Харкова. В перспективі, надіємося, що Луцьк теж замовлятиме свої автобуси й тролейбуси», – наголосив Ярослав Гриців.

Начальник технічного відділу харківського комунального підприємства «Тролейбусне ДЕПО №2» Валерій Ковтун поділився, що попередньо вони вивчили виробників, провели тендер, який виграв автоскладальний завод Луцька.

«По всіх технічних характеристиках, параметрах нас найбільше влаштовують ці тролейбуси. У нас є 50 тролейбусів, які потрібно списати, і на зміну їм прийдуть ці нові й сучасні», – пояснив Валерій Ковтун.

Окрім того, керівник поділився, що враження від підприємства й колективу дуже хороші.

«На заводі працюють над вдосконаленням тролейбусів. Всі зауваги, які були, виправили. Думаю, що співпрацюватимемо однозначно, і харків’яни будуть задоволені тролейбусами українського виробника. Транспорт ні чим не гірший імпортних тролейбусів. Вони сучасні та зроблено все для зручності пасажирів і водія. Будуть навіть кондиціонери», – підкреслив Валерій Ковтун.

До слова, всі 57 тролейбусів передадуть на Харків до кінця 2019 року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024