стрічка

На Волині п'яний водій відмовився проходити медичний огляд

02 Липня 2019, 14:31
841

Суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч розглянув матеріали, які надійшли від Рожищенського відділення поліції про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п'яним за кермом у селі Навіз Рожищенського району. 

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

26 травня о 22:30 у селі Навіз на вулиці Центральній, керуючи автомобілем марки «ВАЗ 2106», чоловік відмовився пройти в установленому порядку медичний огляд для визначення стану алкогольного сп'яніння, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

В судове засідання водій не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомив.

Разом з тим, вина чоловіка стверджується протоколом про адміністративне правопорушення, де в графі «Пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, по суті порушення» він зазначив, що з правопорушенням згідний. Також суду надали письмові пояснення свідків.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння) та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами. Також водій сплатить в дохід держави 384 гривні судового збору.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар