стрічка

Влаштовуємо сімейний пікнік

01 Липня 2019, 11:44
Влаштовуємо сімейний пікнік 4111
Влаштовуємо сімейний пікнік

Літо – найгарячіша пора відпусток, довгих прогулянок і пікніків! Особливо приємно влаштувати родинну «вилазку» до лісу: змінити міський шум на дзвінку тишу, розвести багаття і назбирати кошик ожини або малини. Давайте разом підготуємось до прогулянки!

Як вдягнутися на пікнік у лісі?

Головний must have влітку – довгі штани, які захистять шкіру від кліщів, колючок та кропиви. Тканина має бути міцною, але при цьому добре пропускати повітря, щоб ви почувалися комфортно. Ідеальні моделі – брюки-джоггери, такі як тут, вони мають еластичну резинку на щиколотках. Багато таких моделей є на сайті Kasta – у підготовці до пікніку цей магазин може замінити цілий торговий центр. Також не забудьте про:

  • сорочку або кофту з довгими рукавами – не хвилюйтеся, що буде спекотно, в лісі зазвичай прохолодніше, ніж у місті. Такий одяг захистить від комах, яких на природі вистачає;
  • закрите взуття – кросівки або черевики;
  • шкарпетки з натуральної бавовни. До речі, брюки в лісі можна заправити в шкарпетки – так, виглядає не дуже стильно, але для кліщів не залишає жодного шансу!

Як провести пікнік з користю і задоволенням?

По-перше, продумайте меню – «зіркою» пікніка можуть стати шашлики, ковбаски на мангалі або просто запечена вдома курка. На імпровізованому «столі» мають бути свіжі овочі і фрукти – помідори та огірки, картопля для запікання (не забудьте фольгу, щоб не відмивати всіх від попелу!), зелена цибуля. В якості гарніру з собою зручно брати консерви, наприклад, кукурудзу, маслинки або мариновані корнішони. Не забудьте про сіль та спеції, а також соуси для м’яса або сосисок. По-друге, потурбуйтеся про комфорт родини:

  1. Піклуйтеся про гігієну – беріть із собою паперові серветки, заздалегідь помийте фрукти і овочі, обов’язково захопіть крем або спрей проти комарів, а також засоби проти опіків та порізів.
  2. Покладіть до сумки 2–3 сміттєвих пакети, щоб забрати із собою пластикові контейнери та целофан.
  3. Продумайте, на чому ви будете сидіти – ідеальним варіантом стануть каремати, які не дадуть застудитися. Якщо на пікнік ви поїдете машиною, можна взяти розкладні стільці.
  4. Не варто економити на воді – на природі її ніколи не буває замало. А ось від тортиків з кремом та молочних продуктів сміливо відмовляйтеся, у спеку вони стають бомбою уповільненої дії.

По-третє, включіть фантазію і придумайте для родини розваги! Це може бути Bang чи інша настільна гра, бадмінтон, гітара або планшет з улюбленими треками, м’яч для волейболу. Від раптового дощу захистить тент або палатка – якщо такого знаряддя немає, можна просто натягнути великий квадрат з поліетилену на жердинах.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024