стрічка

Шацький національний парк відвідав міністр екології та природних ресурсів України

30 Червня 2019, 13:04
Остап Семерак оглянув територію нацпарку і взяв участь у нараді 1197
Остап Семерак оглянув територію нацпарку і взяв участь у нараді

Шацький національний природний парк відвідав Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України. 

Про це йдеться на сторінці нацпарку у Facebook.

28 червня в адміністрації Шацького національного природного парку відбувся круглий стіл за участі Остапа Семерака – міністра екології та природних ресурсів України, Володимира Бондаря – заступника Голови Держлісагентства, Василя Полуйка – заступника міністра екології та природних ресурсів України, Олександра Кватирка – начальника управління Волинського ОУЛМГ, Марії Христецької – директора Шацького НПП, Сергія Карпука – голови Шацької районної ради, Віталія Яльницького – заступника голови Шацької ОТГ, та представників фірми-підрядника ТзОВ «Вельт-Капітал». 

Під час заходу присутні мали змогу обговорити нагальні проблеми та реалізацію проекту каналізування населених пунктів навколо озера Світязь.
Нагадаємо, що саме за співфінансування Міністерства екології та природних ресурсів України (було виділено 25 мільйонів гривень) та за сприяння Остапа Михайловича у 2018 році проект каналізування почали реалізовувати.

Марія Христецька розповіла про роботу парку, окреслила пріоритетні напрямки діяльності та нагальні проблеми, з якими парк зіштовхується кожного літнього відпочинкового сезону, зокрема, проблему боротьби зі сміттям. 

Наголосив на позитивних змінах, які стануть можливими завдяки реалізації проекту каналізування, Сергій Карпук. Також він порушив питання ремонту гідротехнічних споруд, зокрема, шлюзів-регуляторів, які допоможуть врегулювати рівень води у Шацьких озерах.

Про технічні аспекти роботи та те, що встигли зробити з початку реалізації проекту, розповів Олександр Долгов, керівник проекту ТзОВ «Вельт-Капітал».
Після завершення обговорення учасники мали змогу оглянути об'єкти, де вже реалізували та реалізовують проект каналізування. Крім того, вони відвідали центральний пляж в с. Світязь та зауважили позитивні зміни, які тут відбулися.

1




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024