стрічка

Головного «секретчика» Ковельської мерії судили через поїздку за кордон

26 Червня 2019, 16:43
Валерій Мацюк 1563
Валерій Мацюк

Начальника «секретного» відділу міськвиконкому суд притягнув до адміністративної відповідальності та оштрафував через несанкціонований виїзд за межі України.

Управління Служби безпеки України у Волинській області направило до суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності начальника відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонно-мобілізаційної та кадрової роботи виконавчого комітету Ковельської міської ради Валерія Мацюка.

За даними СБУ, він є особою, якому, відповідно до вимог п. 53 «Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях», надано допуск та доступ до державної таємниці за формою 3.

«Зокрема, вказаний громадянин без письмового повідомлення особи, яка надала йому доступ до державної таємниці (доступ до документальних матеріалів з грифом секретності «Таємно» надано розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації від 20.03.2018 року № 9-р) та відповідного інструктажу в РСО Волинської ОДА, здійснив виїзд за межі України у приватних справах 15.03.2019 року», – йдеться у матеріалах справи.

Факт вчинення даного правопорушення посадовець визнав повністю, про що подав суду відповідну письмову заяву, в якій повідомив, що не оспорює обставин справи.

Постановою Ковельського міськрайонного суду його оштрафували на суму 595 гривень. Також з нього стягнули в дохід держави 384 гривень 20 копійок судового збору.

Нагадаємо, до роботи у виконкомі Валерій Мацюк працював начальником контрольно-ревізійного відділу в Ковельському районі і  Ковелі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024