стрічка

Гнідавський завод прокоментував скандальну заяву мерії Луцька

26 Червня 2019, 16:00
1115

У Луцьку біля полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу побачили автомобіль, який зливав туди технічну воду.

На місце події викликали працівники поліції, однак жодних нормативно-правових документів, які б зафіксували правопорушення, не склали, – йдеться на сайті Гнідавського заводу.

«На оперативній нараді у Луцькій міській раді, владці замість того, аби вирішувати проблему знову почали звинувачувати Гнідавський цукровий завод. Гнідавський цукровий завод здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства, підтверджуючи це відповідними нормативно-правовими документами. Ми офіційно заявляємо, шо не зливали і не зливаємо мелясну барду на поля фільтрації, а відповідно до договорів вона постачається сільгосппідприємствам. Відповідно біологічні відходи, технічна вода зливається на поля фільтрації, для чого вони й призначені», – йдеться у повідомленні.

Як йдеться на сторінці, Гнідавський цукровий завод відкритий до діалогу з громадою та владою, однак міські владці не запрошували представників підприємства на консультації для спільного вирішення проблеми.

«Закликаємо не сіяти серед лучан паніку і не перекладати відповідальність за проблеми міста на підприємство. Міська влада не бажає вирішувати проблем сміттєвого полігону у Брищі, каналізаційно-насосної станції у Липляхах, скидання нечистот м’ясопереробними підприємствами, адже зручніше перекласти відповідальність на підприємство, яке забезпечує робочими місцями понад тисячу волинян, справно платить податки. Нагадаємо, що у 2017 році завод ТОВ «Біо ПЕК» працював кілька місяців, а проблема смороду в Луцьку так і не зникла. Перекинувши увагу лучан на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу, ніхто не бореться із справжніми причинами цієї проблеми», – додали на сайті.

Читайте також: Блокпост і чергування депутатів: у Луцьку пропонують радикально боротися з смородом

У Гнідавському заводі розказали, що не зливали мелясну барду на поля фільтрації

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024