стрічка

Судитимуть начальника Держгеокадастру за махінації з землею в Шацькому районі

26 Червня 2019, 14:44
1159 Джерело: фото ілюстративне

Виконувач обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області постане перед судом за зловживання службовим становищем. 

Про це інформують у прес-службі прокуратури Волинської області.

Ковельська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання виконувачем обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. 

У серпні минулого року посадовець, будучи обізнаним про належність трьох земельних ділянок площею 1 га кожна за межами населеного пункту на території Пульмівської сільської ради Шацького району до земель водного фонду та особливо цінних земель, без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації підписав та видав накази, якими затвердив проекти землеустрою про відведення ділянок у власність громадянам. При цьому відомості про ґрунтовий покрив та категорію земель не відповідали дійсності.

На підставі наказів у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно було внесено відомості про реєстрацію права власності на три ділянки вартістю понад 1 млн грн. кожна за громадянами – і з власності держави ці ділянки незаконно вибули.

Нині виконувача обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру в області обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024