стрічка

Спостерігачі звернулись до поліції через незаконну агітацію в Луцьку

26 Червня 2019, 09:24
1407

Представники Громадянської мережі «Опора» на Волині звернулися із заявами до поліції через білборди і сітілайти на користь партії «Українська стратегія Гройсмана», які не містять вихідних даних.

Про це повідомили у Громадянській мережі «Опора»

Попри те, що ЦВК зареєструвала кандидатів списку партії «Українська стратегія Гройсмана» і партія стала суб’єктом виборчого процесу, на Волині досі не зняли агітматеріали без вихідних даних.

Зокрема спостерігачі «Опори» виявили білборди із написом «Українська стратегія. Володимир Гройсман. Strategy.ua» у Луцьку на вулицях Гордіюк і Соборності. У Луцьку, окрім того, виявили сітілайти без вихідних даних  із постерами на користь партії на вулицях Кавчука, Рівненській та проспекті Волі. Усі вказані матеріали не містили інформації про замовника, установу, що здійснила друк, тираж, відповідальну за друк особу.

Відтак, спостерігачі написали до Луцького міського відділів поліції заяви із проханням провести перевірку можливого факту порушення порядку фінансування передвиборної агітації з боку політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» та кандидата від цієї політичної сили Володимира Гройсмана, а також в разі виявлення факту порушення встановити та притягнути до відповідальності винних осіб.

Виявлені факти прокоментував керівник Волинської обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Сергій Адамчук.

«Після того, як політична партія «Українська стратегія Гройсмана» була офіційно зареєстрована Центральною виборчою комісією для участі у виборах, центральний офіс поінформував про це рекламну кампанію, яка розміщувала друковану рекламну продукцію на білбордах та сітілайтах, і попросив зняти розміщені матеріали. Втім, очевидно, що з активізацією виборчого процесу виникли перевантаження в роботі операторів. Швидше за все, наявна ще досі попередня реклама свідчить саме про це», - зазначив Сергій Адамчук.


Читайте також: Росія повернулася в ПАРЄ: які можуть бути наслідки

Коментар