стрічка

У луцькому музеї встановили декомунізований пам’ятник. ФОТО

25 Червня 2019, 11:26
1594

Пам’ятник прикордонникам, який демонтували в рамках закону про декомунізацію, встановили на території військового музею в Луцьку.

Про це повідомляє Голос України.

На Волині цілком серйозно і не без підстав ведеться дискусія про зміну дати початку війни. Адже міста краю зазнали бомбардувань фашистською авіацією ще на початку вересня 1939 року. В цей же час почали надходити похоронки з фронту, а в Луцьку, яке було містом Речі Посполитої, та інших населених пунктах розгорнуто госпіталі для поранених солдатів.

Вдруге війна прийшла в регіон вже 22 червня 1941 року. Першими ворога зустріли застави 90-го Володимир-Волинського і 98-го Любомльського прикордонних загонів.

Уже в повоєнний час, на початку 1950-х років, у центрі прикордонного містечка Любомль встановили пам'ятник прикордонникам. Згодом скульптуру воїна із службовою собакою перемістили на перехрестя доріг Київ – Варшава і Брест – Львів.

Але і тут скульптура не затрималася: її встановили на території військового містечка Луцького прикордонного загону, штаб якого дислокується в обласному центрі. Здавалось би саме тут їй місце. Але 2018 року скульптуру демонтували і вивезли на господарський двір загону в рамках закону про декомунізацію.

З таким підходом не погодилися в обласній організації ветеранів України.

З ініціативи першого заступника її голови Геннадій Гулька скульптуру було реставровано і встановлено на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки в Луцьку.



Читайте також: Порошенко закликав українців підтримати Грузію

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром