стрічка

У Луцьку розкажуть про мандрівки (не)відомих волинян

24 Червня 2019, 17:45
1008

У Луцьку в рамках проекту «(Не)відомі волиняни» дослідники історії Волині Олександр Котис і Тетяна Яцечко-Блаженко розкажуть у книгарні «Є» про місцевих науковців, мандрівників, фотографів, конструкторів та винахідників.

Захід відбудеться 25 червня о 18:30. Вхід вільний, – інформують у книгарні.

«Їхні імена здебільшого загубилися на межі історичних зламів і незнайомі для пересічного лучанина. Що штовхало волинян у далекі й незручні часи пізнавати світ, удосконалювати його, ким вони були, чим керувалися – почуємо від тих, хто проектує місток між минулим і теперішнім. Лекція буде заключною зустріччю в рамках проекту», – йдеться у повідомленні.

Олександр Котис – дослідник історії Луцька, редактор видання «Хроніки Любарта», автор проекту «Луцький модернізм».

Тетяна Яцечко-Блаженко – дослідник історії Волині, викладач СНУ імені Лесі Українки, співавтор проекту про волинську генеалогію «Lodomeria».

Ідея проекту з’явилась в 2016 році й була реалізована у форматі рубрики на сторінках Інтернет видання «Хроніки Любарта». За час існування рубрики, авторами публікацій стали Олександр Котис, Тетяна Яцечко-Блаженко та Артур Альошин. Сьогодні в доробку близько сотні біографій волинян, які досягли успіху в тій чи іншій сфері своєї діяльності. Географічно проект охоплює території Великої Волині. Героями публікацій стали вихідці з Волині, її мешканці та відомі люди із волинським корінням.

Коментар