стрічка

Показали як працює луцьке підприємство з виробництва пакувальної плівки

22 Червня 2019, 17:07
2318

Луцьке підприємство з виробництва пакувальної плівки «Татрафан» відвідала віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочої поїздки.

Вона ознайомилася з виробничими процесами, експортною стратегією підприємства, обговорила проблемні аспекти з керівництвом, – інформують на сторінці у Facebook Офіс віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Наша історія в Україні розпочалася з компанії «Теріхем-Луцьк», що є членом міжнародної групи Tervakocki, яка входить в трійку найбільших світових виробників конденсаторних плівок. У 2016-му році компанія «Теріхем-Луцьк» розділилася на «Теріхем Тервакоскі» і «Татрафан». Відтак «Теріхем Тервакоскі» виготовляє конденсаторну плівку, 100% якої йде на експорт. «Татрафан» же взяв на себе напрям виготовлення пакувальної плівки і задовольняє, здебільшого, внутрішній ринок України», – розповів виконавчий директор ТзОВ «Татрафан Теріхем Тервакоскі» Рудольф Крайняк.

Компанія успішно працює в Луцьку, щорічно виготовляючи понад 8,5 тисяч тонн продукції, експортуючи при цьому 4 тисяч тонн і сплачуючи 15 млн податків із зарплат на рік до державного бюджету.

Віце-прем'єрка поцікавилася, які проблеми має підприємство.

«Разом з перевагами та відносною безпроблемністю ведення бізнесу в Україні маємо, звісно, й деякі перешкоди. У 2017-му році зіштовхнулися зі значним відтоком робочої сили, це змусило нас торік підвищити заробітну плату нашим працівникам на 30%. Сьогодні середня зарплатня на підприємстві – 18 000 гривень», – додав Рудольф Крайняк.

Також, на думку пана Крайняка, слід відкоригувати законодавство, щоб зменшити кількість перевірок добропорядних платників, які зараз в одній групі з платниками, які розмивають базу для сплати податків через розділення бізнесу на ФОПи, декларують середню зарплату на рівні 3-5 тисяч гривень із відповідним ухиленням від сплати ЄСВ і податку з доходів фізичних осіб, використовують необліковані готівкові обороти та займаються «чорною» оптимізацією.












 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024