стрічка

Ковельчанин з «поганялом» Саша Харьковський хоче потрапити до Верховної Ради

21 Червня 2019, 14:11
Саша Харьковський (за паспортом – Олександр Калюжний) 7143
Саша Харьковський (за паспортом – Олександр Калюжний)

ЦВК зареєструвала кандидатом в депутати до Верховної Ради України по Ковельському виборчому окрузі № 21 схожого на урку чоловіка з «поганялом» Саша Харьковський, якого судили за організацію у Ковелі грального бізнесу.

Про це розповів сам Саша Харьковський (за паспортом – Олександр Калюжний) на своїй сторінці у Facebook.

«Ну что Друзья.. первый фильтрационный форпост на пути в слепое пятно на территории Украины под названием ВР пройдено .. документы подозрений не вызвали ,капсула с цианидом зашитая в воротнике не натирает ..)))», – поділився радістю новоспечений кандидат в нардепи, який пише виключно російською мовою. 

 


 

Балотується Олександр Калюжний по Ковельському одномандатному виборчому округу № 21 шляхом самовисування. За неофіційною інформацією, його має підтримувати «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

У лютому 2019 року Район.Ковель інформував, що колишній голова Ковельської райдержадміністрації, екс-депутат Волинської обласної ради від Партії регіонів Іван Смітюх включився у президентські вибори і став довіреною особою Анатолія Гриценка. А перед тим видання Район.Рожище повідомляло, що на Волині «Громадянська позиція» Гриценка опинилася в руках «регіоналів». «Найчесніша» партія України на Волині не тільки дала прихисток членам Партії регіонів («регіоналів», як і комуністів учорашніх не буває), але й здалася їм у полон.

До речі, у жовтні 2010 року на місцевих виборах дружина Саші Харьковського – Наталія Дуброва, як член Партії регіонів з 14 березня 2006 року, входила в першу п’ятірку кандидатів у депутати Ковельської міської ради від ПР (була третьою в списку). У 2009-2010 роках вона працювала керівником Громадської приймальні кандидата на пост Президента України Віктора Януковича, навчалася в Університеті сучасних знань на факультеті «Правознавство».

А в той час Олександр Калюжний захоплюється ножами, Росією і пише про «воссоединение» на своїй сторінці у російській соціальній мережі «ВКонтакте», яка нині, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, блокується з території України.

 


 

Нагадаємо, що 24 травня 2018 року на сесії Ковельської міської ради депутати підтримали рішення про резервування земельної ділянки для кооперативу «ВійськБуд-Ковель» на вулиці Заводській, 12. За цією адресою інвестор має звести багатоквартирний житловий будинок для учасників АТО. Потрапив до списку героїв і Саша Харьковський, якого прокуратура притягувала до кримінальної відповідальності, як організатора у Ковелі грального бізнесу.

 


 

Під час розслідування кримінального провадження № 12014030000000049 Саша Харьковський «спригнув» на волонтерство, їздив на Донбас, фотографувався з автоматом то на фоні Луганської ТЕС, то біля знаків населених пунктів, носив кубанку, хоча такі папахи під час війни на Сході України стали популярним головним убором так званих «казаків-ополченців», включаючи донських, які приїхали з Росії.

Цей «рембо» вказує, що воював у 2015 році добровольцем в «Айдарі». Але тоді «Айдар» вже не був добровольчим батальйоном, бо увійшов до складу Збройних Сил України і став 24 ОШБ «Айдар». То замість того, щоб підписати контракт і відслужити, як це зробили тисячі волинян, він просто «протусувався» навколо підрозділу задля отримання омріяного для себе статусу учасника бойових дій. Посвідчення УБД виклянчив тільки у 2017 році, яким тепер хизується і прикриває свою сумнівну діяльність.  

 


 

Невже будуть жити в одному будинку на вулиці Заводській герої АТО з недогероєм?

А ще наш персонаж, який більш схожий на урку, «засвітився» у скандалі з бурштином. Восени 2015 року, як повідомляли мешканці низки населених пунктів Маневицького району, в районі сіл Лісове, Гута-Лісівська, Серхів здійснювалося незаконне видобування бурштину під прикриттям посадових осіб державної влади, місцевої міліції та громадського формування «Буг», яким керує все той же Саша Харьковський.

Через деякий час «на гарячому» вночі посеред Маневицького лісу поліція затримала бурштинових активістів.

«Самооборона Волині, спецпідрозділ «Буг» – так правоохоронцям представився дехто з нічних візитерів», – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Таких кандидатів у народні депутати України по Ковельському виборчому округу № 21 ще ніколи не було!


 

Читайте також:

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024