стрічка

У Володимирі в ізоляторі тимчасового тримання знайшли чимало порушень

19 Червня 2019, 17:46
На Волині, в ізоляторі тимчасового тримання знайшли чимало порушень 1151
На Волині, в ізоляторі тимчасового тримання знайшли чимало порушень

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та громадські монітори здійснили моніторинговий візит до ізолятора тимчасового тримання у місті Володимирі-Волинському.

Результати показали ряд порушень, зокрема в ізоляторі відсутня кімната для побачень, вікна камер не обладнані кватирками, обладнання санвузлів не відповідає встановленим вимогам, - повідомляє прес-служба омбудсмена.

У ході моніторингового візиту було встановлено, що в ізоляторі тимчасового тримання не повною мірою виконуються заходи, спрямовані на попередження неналежного поводження з утримуваними. Зокрема, в ізоляторі порушується право затриманих осіб на побачення. Оскільки в установі відсутня кімната для побачень. Вікна камер не обладнані кватирками із замками для вентиляції, обладнання санвузлів та санітарних кімнат не відповідає встановленим вимогам. Прогулянкові дворики не захищено належним чином від атмосферних опадів, що під час негоди перешкоджає реалізації права на доступ до свіжого повітря.

Звіт за результатами візиту буде надіслано до МВС України.

Читайте також: На Володимирщині «ВАЗ» збив людей, водій – втік




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024