стрічка

У Жидичині на Трійцю побував ієрарх з Константинополя

18 Червня 2019, 14:24
1187

В день Святої Трійці 16 червня службу в Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі очолив ієрарх Константинопольської православної церкви владика Макарій, постійний член Священного синоду Вселенського Патріархату.

«Грецькою та українською лунала молитва в древньому храмі. Мабуть,не пам’ятають навіть старожили такої урочистої служби. Воістину, історичним став цей день для Жидичина», – ділиться враженнями хористка храму Ольга Бондарук.

Разом з митрополитом Макарієм молився єпископ Кропивницький і Голованський Марк, перший намісник Жидичинського монастиря. Молився архімандрит Константин з братією та вся велика об’єднана громада.

«У 2003 році ми з братією відвідали святі місця на Афоні. Якби нам тоді сказали, що пройде небагато часу, і ми будемо молитися разом з ієрархом Константинопольської церкви в Жидичинському храмі, ми б посміялись. Але,на все воля Божа. Господь дарував Помісну православну церкву Україні. І так символічно, що в день народження Церкви Христової ще одним свідченням єдності церкви є ця служба», – сказав отець Константин у своїй проповіді.

Читайте також: Жидичин: прихильники УПЦ МП просять Зеленського повернути їм Свято-Миколаївський храм



2


1



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024