стрічка

Демидівщина: ЦВК не прийняла документи в кандидата по 154 округу

17 Червня 2019, 17:51
Микола Поровський 2262
Микола Поровський

Миколі Поровському ЦВК відмовила у реєстрації у кандидати в депутати по 154 виборчому округу.

Це перший випадок відмови представнику нашої області, який на цих виборах хотів балотуватись саме по мажоритарному округу. Мова про нардепа 1,2 та 4 скликань – 62-річного Миколу Поровського. Про це йдеться на сайті UA:Рівне.

Ще 12 червня до ЦВК надійшла заява «Республіканської Християнської партії» разом з іншими документами щодо реєстрації кандидата в народні депутати України Поровського Миколи Івановича, висунутого 8 червня 2019 року на XІV з’їзді цієї політичної партії, в одномандатному виборчому окрузі № 154 (включає: місто Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони, орієнтовна кількість виборців 173 283).

Причина відмови в реєстрації – неподання певної інформації.

«На порушення вимог пункту 4 частини першої статті 55 Закону автобіографія Поровського М.І. не містить відомостей щодо посади (заняття), місця роботи, а також контактного номера телефону. За вказаних обставин передбачений пунктом 4 частини першої статті 55 Закону документ вважається не поданим. Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині першій статті 55 Закону», – пояснили своє рішення у ЦВК.

Тепер ЦВК має перерахувати на рахунок «Республіканської Християнської партії» внесену нею грошову заставу за кандидата в народні депутати України. Для самовисуванця чи партії, яка висуває кандидата в одномандатному окрузі – це 10 розмірів мінімальної заробітної плати (41 730 грн. або трішки більше $1 500).

Нагадаємо, Микола Поровський до парламенту двічі обирався у тому ж окрузі, що включає південні райони та один раз був обраний за списком Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна».

ДОВІДКОВО.

Микола Поровський – один із засновників «Народного Руху України», організатор найбільших акцій боротьби за Незалежність, Ланцюга злуки та інших, член Комітету підтримки Литви. Голова «Республіканської християнської партії». Полковник Збройних сил України, заступник командира 3 полку Спп, начальник відділу в ГУРОС Генерального Штабу ЗСУ. Автор ряду книг з національно-патріотичної тематики, член Національної спілки письменників України.

«Номер телефону свій я залишав і з ЦВК зі мною зв’язувались. Посаду я зазначив, що я у відставці, цього достатньо для нормальних людей. На мою думку, це якесь упереджене ставлення, члени комісії – це ж люди по партійних квотах. Звісно, я буду оскаржувати чи ще раз подам документи», – сказав пан Поровський з цього приводу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024