стрічка

Як на ковельському пляжі працюють рятувальники. ВІДЕО

17 Червня 2019, 13:06
Як на ковельському пляжі працюють рятувальники. ВІДЕО 2090
Як на ковельському пляжі працюють рятувальники. ВІДЕО

У Ковельському районі є лише два місця обладнані для відпочинку людей поблизу водойм. У Ковелі на річці Турія, а в Ковельському районі – на озері поблизу села Уховецьк.

Про це йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

На пляжі річки Турія у Ковелі, працює 5 рятувальників. Робочий день у них розпочинається о 9 ранку і триває до 21 години — каже начальник рятувальної служби Анатолій Стасюк-Ткачук. Серед основних їхніх обов’язків – стежити за безпекою людей на воді, інформувати населення про основні правила поводження на водоймі. Контроль здійснюють і на човні. 

«Кожні дві години патрулюють берег пляжу на наявність людей. Наші дайвери міські ковельські перед сезоном прочистили дно повністю. Все перевіряли. Робимо заміри температури води щодня. В нас звертаються за допомогою,в нас є три човна. Всім ми забезпечені», – каже начальник рятувальної служби Анатолій Стасюк-Ткачук.

Цей пляж облаштований спеціальним приміщенням для перевдягання, є лавочки, спортмайданчик. Опікується усім цим комунальне підприємство.

 У Ковелі є інші пляжі, які не пристосовані для відпочинку — каже виконувач обов’язків начальника Ковельського міськрайвідділу волинських рятувальників Олександр Дерев’янчук, однак застерігає.

«Хочеться ще раз наголосити людям, аби вони купалися у спеціально облаштованих місцях. Тому що на річці Турія в нас є багато місць стихійних пляжів, де відпочивають люди. Дані пляжі у них не обстежене дно. Там не чергують рятувальники», – застерігає виконувач обов’язків начальника Ковельського міськрайвідділу волинських рятувальників Олександр Дерев’янчук.

Олександр Дерев’янчук розповів про основні правила поведінки на воді. Дорослі не повинні залишати своїх дітей без нагляду, не запливати за буйки, заборонено купатися у стані алкогольного сп’яніння, варто уникати «диких» пляжів. А в темну пору нікому не дозволяється заходити самому у воду.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024