стрічка

Рівненщина: імовірного власника арсеналу зброї посадили під домашній арешт

16 Червня 2019, 09:52
1468

Імовірному власникові арсеналу зброї, який знайшли в приватному обійсті на Острожчині, обрали запобіжний захід – 60 днів цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо: у вівторок, 11 червня, на подвір’ї 45-річного жителя села Сіянці знайшли склад боєприпасів. Поліція затримала Василя Капелюка без ухвали суду (це дозволяє стаття 208 Кримінально-процесуального кодексу). Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу).

Як повідомляє «Четверта влада», у п’ятницю, 14 червня, відбулося судове засідання, на якому ймовірному власникові зброї обрали запобіжний захід. У залі суду прокурор Олександр Станкевич, посилаючись на слова свідка Шевченка (прізвище змінене), повідомив, що зброю на ділянці Василя Капелюка заховали наприкінці листопада 2018 року. Це, відповідно до слів свідка, зробила група чоловіків, імовірно, військових, які на той момент мали при собі зброю. Принагідно відзначимо, що обвинувачений – учасник бойових дій на сході України, воював у складі добровольчого корпусу «Правий сектор».

У залі судових засідань прокурор наполягав на тому, щоб чоловіка тримали під вартою із правом внесення застави 153 тисячі 680 гривень. Сторона обвинувачення вважає, що є ризик, що Василь Капелюк може незаконно впливати на свідків та на зміну свідчень, адже досудове слідство не встановило можливих співучасників. Натомість адвокат пропонував цілодобовий домашній арешт.

У результаті суддя Ореховська оголосила підозрюваному запобіжний захід – 60 днів цілодобового домашнього арешту.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром