стрічка

Рятувальники, альпініст та дрон: у Луцьку 6 днів не могли зняти кошеня з дерева

13 Червня 2019, 17:08
3306

У Луцьку на дереві поблизу одного з житлових будинків на проспекті Молоді застряг кіт. За словами місцевих жителів, просидів він там шість днів.

Рятувальники зняли тварину у четвер, 13 червня.

За словами місцевої жительки Тетяни, ще майже тиждень тому люди помітили котеня, котре сиділо високо на ялинці. Злізти воно самостійно не могло, а лише голосно кричало.

«Як згадаю той жалісливий крик, і вдень, і вночі кричало, то аж погано робиться. Ми його і кликали, і навіть хотіли валер’янкою дерево намазати. Бо в інтренеті читали, що так кіт може злізти сам. Але як він домашній, то і лазити по тих деревах не вміє», – розповіла жінка.

кіт застряг високо на ялинці
кіт застряг високо на ялинці

Однак, люди вирішили не залишати тварину у біді. За шість днів перепробували багато методів порятунку, які виявились недієвими.

«До нас і рятувальники приїжджали, намагались збити кота водою, поки він нижче сидів. Потім альпініста викликали, він вилазив на те дерево, але кіт почав дертись ще вище. Ми стояли з бризентом знизу, щоб зловити кота, якщо буде падати. І його так і не вдалось дістати. Хлопець і так ризикував життям», – розповідають люди.

Альпініст намагається врятувати тварину
Альпініст намагається врятувати тварину

Пізніше жителі будинку організувались, та зробили з досок невеличний місток, який із сьомого поверху протягнули до дерева. Однак, налякана тварина не захотіла через нього йти, як її не кликали.

Саморобний місточок для кошеняти
Саморобний місточок для кошеняти

Людям вдалось підгодовувати кота за допомогою палки, на яку чіпляли м’ясо.  Також місцеві жителі використали дрон, аби подивитись, чи жива тварина, яка вже не ворушилась серед гілля.

«Той дрон так шумів, але кіт лежав на гілці і навіть не реагував. Ми думали, може хоч налякаємо, але він і голови не піднімав», – розповідають люди.

Врятувати тварину вдалось завдяки зусиллям лучанки Антоніни. Дівчина побачила пост у мережі Facebook і вирішила допомогти. Вона попросила допомогти працівників «Волиньобленерго», яким і вдалось зняти тварину з дерева.

Зняв кота з ялинки рятувальник Олег. Він і дав тварині нове ім'я – Чорнуля.

Рятувальник Олег
Рятувальник Олег

Наразі тварина знаходиться на перетримці в Антоніни. Дівчина шукає власників кошеняти, адже воно має ошийника.

Якщо хтось знає власника кота, просять зателефонувати за номером:

093 654 05 98

або написати Антоніні у Facebook.




 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024