стрічка

На Горохівщині вшанували пам'ять загиблого на Сході військовика. ФОТО

13 Червня 2019, 14:32
На Горохівщині вшанували пам'ять загиблого на Сході військовика 1549
На Горохівщині вшанували пам'ять загиблого на Сході військовика

Рік тому на Горохівщину прийшла сумна звістка – від ворожої кулі загинув уродженець села Старики Микола Вільчинський. Йому було лише 26… У загиблого героя залишилися батьки та дружина з тоді ще новонародженою донькою.

У середу, 12 червня, у річницю загибелі Миколи Вільчинського горохівчани помолилися за спокій його душі, згадали у молитві й його односельця 37-річного Юрія Данилюка та всіх тих, хто загинув на Сході виборюючи незалежність країни.

«Він боровся за Україну. Він стояв на сторожі волі та Незалежності. Заради тебе і мене, заради твого і мого життя, заради нашої свободи і мирного неба він віддав своє життя.  З початком пішов захищати рідну землю, свою сім’ю. Після року мобілізації підписав контракт і був кулеметником у 24-й бригаді. Обірвалось його життя від ворожої кулі 12 червня 2018 р. Указом Президента України від 23 серпня 2018 р. за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету Вільчинський Микола Григорович був нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня посмертно», - ведуча вела присутніх сторінками книги «Життя» Миколи Вільчинського, а люди тихцем втирали сльози. Бо гірко бачити маленьку донечку Миколи, яка ніколи не побачить тата.

Після вшанування всі, хто мав бажання поїхали на цвинтар до могили героя.

 







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024