стрічка

На Рівненщині створять віртуальний музей

13 Червня 2019, 15:48
Під час презентації проекту 1116
Під час презентації проекту

В Острозі відцифрують музейні експонати, знімуть туристичні відеоролики та розроблять 3D тури закладами міста. Так планують реалізовувати проект «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких».

Цей проект  переміг у конкурсі «Створюємо інноваційний культурний продукт» від Українського культурного фонду. На його реалізацію виділять 415 тисяч гривень, – повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Презентація цього проекту відбулася в Рівному у середу, 12 червня. Що планують зробити розповідали керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук і завідувачка відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук.

«Віртуальний проект ми плануємо реалізувати впродовж 5 місяців. Він має на меті створити унікальний продукт, який буде презентувати онлайн експонати з музею Князів Острозьких. Опис до всіх об’єктів на нашому сайті буде перекладено чотирма мовами – англійською, польською, білоруською і литовською», – зазначає Анастасія Драчук.

Окрім оцифрування 20 автентичних експонатів, автори проекту планують зняти 5 відео з використанням технології віртуальної реальності, а також розробити 3D тур Острозьким замком. Також для презентації результатів проекту та популяризації надбань доби князів Острозьких організують міжнародний форум «Культурна спадщина князів Острозьких та її місце в XXI столітті».

Нагадаємо: музеї Острога цьогоріч пропонують туристам низку новинок, зокрема аудіогід у замку Острозьких.

 

Читайте також:

У Музеї книги з’явився унікальний «Кобзар»

Експозицію Музею нумізматики поповнили монетами-писанками

Острозькому заповіднику подарували колекцію старовинних ножів

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024