стрічка

Винуватцю резонансної аварії під Луцьком дали реальний термін за ґратами

12 Червня 2019, 09:32
1801

Волинський апеляційний суд виніс новий вирок Володимиру Боровику – три з половиною роки позбавлення волі.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

У селі Княгининок Луцького району 30 січня 2017 року він на автомобілі на смерть збив 35-річну жінку, яка йшла узбіччям дороги разом із малолітнім сином. Сьогодні, 11 червня, справу Володимира Боровика розглядала колегія суддів Волинського апеляційного суду. Під час засідання Боровик говорив, що не вживав алкоголю в день аварії.

Володимир Боровик, винуватець смертельної аварії, каже: «Випив енергетика, експертиза цього всього не показала, показів експертизи немає на сьогоднішній день. Я визнаю свою вину, я ні від чого не відмовляюся, більше такого не буде».

А 31 січня, після того, як Володимир Боровик насмерть збив жінку в Княгининку, він втік з місця аварії. Його поліцейські затримали за 4 кілометри звідти.

Привезли на обстеження на стан алкогольного сп’яніння до обласного наркодиспансеру. Свою вину чоловік тоді не визнавав.

Володимир Боровик стверджує: «Я не знаю, що вони розказують, що якась трагедія сталася, що хтось когось збив. Якщо мене хтось збив — то мене б забрали відразу, але мене ніхто не забрав. - Можливо, ви втікли з місця ДТП? - Я що схожий на вбивцю, чи я втікаю кудись? - Скажіть, будь ласка, алкоголь сьогодні вживали, чи ні? - Так, вживав».

Луцький міськрайонний суд визнав Володимира Боровика винним і засудив його до 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим терміном.

Апеляційний суд області рішення першої інстанції не змінив. Верховний Суд повернув справу. Прокурор Ігор Демчишин каже, що наполягає на 7-річному позбавленні волі винуватця смертельної аварії.

А Володимир Гнатущенко, адвокат Володимира Боровика, заявив: «Він все усвідомив, відшкодував, від потерпілих немає ні моральних, ні матеріальних претензій».

Судді вислухали аргументи сторін і ухвалили рішення.

Віталій Денісов, суддя Волинського апеляційного суду, оголосив: «Вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 липня 2017 року щодо Боровика Володимира Васильовича в частині призначеного покарання — скасувати. Ухвалити новий вирок, яким Боровику Володимиру Васильовичу за ч. 2 ст. 286 ККУ призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців та з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки».

Адвокат Боровика, Володимир Гнатущенко, розповів, що буде оскаржувати в касаційній інстанції рішення про позбавлення волі його підзахисного.

Читайте також: 21-річний лучанин загинув у моторошній аварії на Рівненщині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024