стрічка

На волинській річці впіймали браконьєрів

11 Червня 2019, 14:10
Браконьєрські сітки 1305 Джерело: vl.darg.gov.ua
Браконьєрські сітки

За тиждень Волинський рибоохоронний патруль зафіксував 24 порушення природоохоронного законодавства.

У період з 3 по 9 червня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Вони склали десять протоколів за порушення правил рибальства та один – за незаконний збут водних біоресурсів – інформує УДАРГ у Волинській області.

Також оформили один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з яким вилучили 11 заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучено 3,5 кг водних біоресурсів та 13 заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на 510 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 2 100 грн»,  – повідомляє  керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, дев’ятого червня під час спільного рейду з працівниками поліції рибпатрульні викрили порушника, який ловив рибу трьома сітками на річці Стохід, поблизу села Угриничі Любешівського району.

Згодом рейдова група зафіксувала подібне порушення поблизу села Березичі: двоє громадян ловили рибу «кловнею».

На порушників оформили протоколи, а матеріали справ направлили до районного суду для притягнення їх до відповідальності та відшкодування збитків.

До відома, в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського та спортивного рибальства й порядку придбання чи збуту риби рибоохоронці проять повідомляти за вказаним номером.

Читайте також: Поблизу Селіска природоохоронці розібрали річкову загату

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024